Impressió

Fira de Barcelona

Activitat a Fira de Barcelona durant l'any 2020

Tipus d'esdeveniment Nombre Assistents/Visitants
d'esdeveniments Presencials Virtuals Totals
Esdeveniments físics (presencials 100%) 3      
          Barcelona Wine Week (Primera edició)   13.956 -- 13.956
          SAP   6.000 -- 6.000
          CISCO   18.000 -- 18.000
 Esdeveniments híbrids 3      
          Saló BIZ + Saló d’Ocupació   7.123 4.810 11.933
          FHG Fòrum   584 716 1.300
Altres esdeveniments físics 16 nd. nd. nd.
          Rodatges, spots, eleccions...        
Esdeveniments virtuals (1) 15 30.000 30.000
Nota: l'excepcionalitat de l'any 2020 el fa incomparable amb cap altre any: hi ha hagut activitat normal fins el mes de febrer, després activitat on line i al setembre, algun esdeveniment híbrid.
(1) nombre d'assistents aproximat, ja que alguns donen assistents registrats i altres usuaris on-line o visualitzacions.

Array
Array
NECESSARI PER A IMPRIMIR FIELDCOLECTIONS EN TAULES HTML

L’activitat firal i de congressos a Barcelona durant l’any 2020 s’ha vist totalment afectada per la situació sanitària viscuda arran de la pandèmia. L'excepcionalitat d’aquest any fa que els resultats econòmics i d’assistència no siguin comparables amb exercicis anteriors.

L’activitat firal a Barcelona va mostrar una evolució molt positiva durant el 2019, amb’1,8 milions de visitants i uns ingressos de més de 215 milions d’euros, i tot feia preveure una continuïtat d’aquesta tendència de cara al 2020, però la irrupció de la pandèmia va colpejar aquestes expectatives.

La impossibilitat de celebrar fires presencials des del març de 2020 va suposar la quasi total paralització de l’activitat firal a la ciutat. De fet, només gener i febrer van permetre l’organització de dos esdeveniments corporatius de SAP i Cisco, així com el saló Barcelona Wine Week, en la seva primera edició. Posteriorment, es van celebrar en format presencial i híbrid el Bizbarcelona2020, el Saló de l’Ocupació, el FHG Forum i les edicions digitals de FiraCampusVirtual; Valmont Barcelona Bridal Fashion Week; Liber i Smart City Live. També en format virtual es van convocar fòrums i seminaris de diferents salons i es van celebrar esdeveniments a l’estranger, com la Smart City Expo Latam (Mèxic) i la Smart City Expo Santiago de Xile.

Malgrat la pandèmia, els resultats econòmics de la Fira han estat de més de 82 milions d’euros, amb un Ebitda positiu de 100.000 euros, gràcies a la facturació de diversos serveis a organitzadors i clients, materialitzats abans de la cancel·lació o ajornament dels esdeveniments, i a l’important esforç de contenció de costos aplicat per la Institució, com per exemple l’ERTO que va afectar tota la plantilla.

Amb la tornada a la normalitat a partir de l’estiu d’enguany, es va recuperant progressivament el calendari firal habitual d’abans de la pandèmia, amb la celebració dels principals esdeveniments presencials internacionals i professionals en els recintes de Montjuïc i Gran Via, a més de l’activitat firal en altres països.