Barcelona en transformació

Col·lecció de llibres que posa en relleu el model de ciutat i les pràctiques polítiques innovadores que s’hi han dut a terme entre els anys 2015 i 2023.

 • Imatge del llibre 'Pla de barris'

  Pla de barris. Pel dret de tothom a la ciutat

  Aquest volum és un recull d’una selecció dels projectes més innovadors del Pla de barris, un programa extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona pensat i executat pels veïns i per les veïnes amb el repte de reduir les desigualtats socials.

  Descarrega't el llibre
 • imatge de la coberta del llibre 'Superilla Barcelona'

  Superilla Barcelona

  Aquest llibre revisa l’origen i l’evolució del model Superilla, la seva implantació mitjançant la suma d’accions participatives i els seus impactes en la salut i en l’habitabilitat urbana.

  Descarrega't el llibre
 • imatge de la coberta del llibre 'Habitatge'

  Habitatge

  La publicació recull les polítiques d’habitatge realitzades a Barcelona durant aquests darrers anys i orientades a fer efectiu el dret a una llar digna.

  Descarrega't el llibre
 • Imatge de la coberta del llibre 'Regenerar Barcelona'

  Regenerar Barcelona

  Aplega una tria de plans i projectes representatius de l’estratègia de regeneració urbana, desenvolupada de manera sistèmica a la ciutat i centrada en la seva millora per afrontar els reptes actuals.

  Descarrega't el llibre
 • Imatge de la coberta del llibre 'Transició ecològica'

  Transició ecològica

  El llibre explica les polítiques més rellevants que la ciutat de Barcelona està portant a terme per mitigar els efectes de l’emergència climàtica i avançar cap a la transició ecològica.

  Descarrega't el llibre
 • Imatge dekl llibre 'Educació. La revolució silenciosa' Barcelona en transformació

  Educació. La revolució silenciosa

  La història recent de la ciutat no es pot explicar sense la seva dimensió educativa. Aquest llibre pretén ser un reconeixement de la història pedagògica de Barcelona i un balanç dels darrers vuit anys d’una nova etapa d’il·lusió educativa.

  Descarrega't el llibre
 • Imatge de coberta del llibre 'Innovació democràtica'

  Innovació democràtica

  Davant la percepció que la presa de decisions es trova cada cop més allunyada de la gent, aquest llibre recull experiències desenvolupades a Barcelona entre el 2015 i el 2023 per contribuir al debat sobre les polítiques d'innovació democràtica.

  Descarrega't el llibre
 • Imatge de la coberta del llibre 'Comunicar"

  Comunicació

  Comunicar una ciutat és una tasca il·limitada. Aquest llibre pretén ser alhora una mostra dels treballs fets i un petit llegat que explica com un equip de govern ha intentat comunicar, quines han estat les prioritats i com s’han formalitzat.

  Properament
 • Imatge de la coberta del llibre 'Feminismes'

  Feminismes

  En els darrers anys hem viscut una revolució feminista als carrers, però també a les institucions. Aquest llibre és un recull del que ha implicat fer polítiques feministes des de l’Ajuntament i un reconeixement de la trajectòria dels moviments feministes

  Properament