Novetat

La Barcelona fotografiada de Ginés Cuesta

La bellesa quotidiana / La belleza cotidiana

Autor/es
Ginés Cuesta (fotografia), Isabel Segura i Soriano (text) i Violeta Batiste (traducció)
Col·lecció
Darrere la Càmera

Un llibre pòstum que reivindica un fotògraf barceloní oblidat

“Torno al barri i veig el mar des de casa meva, una visió panoràmica de Barcelona, mar inclòs. La muntanya és a la vora, la serra de Collserola és a tocar i els cargols surten després de la pluja.” (Ginés Cuesta)

El que havia de ser una obra de reconeixement de la fotografia de Ginés Cuesta Ortiz (Barcelona, 1945-2023) s’ha convertit, malauradament, en un llibre pòstum. Ginés Cuesta va morir el 16 de maig de 2023.

El llibre, fruit de la selecció de les seves fotografies dipositades a l’Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris i de les converses que va tenir amb la historiadora Isabel Segura, recull la bellesa quotidiana de la gent i els espais del barri de Verdun, així com els seus itineraris vitals per Barcelona, des de la muntanya fins al mar. Un homenatge a la vida i l’obra d’un fotògraf que mereix sortir per sempre de l’anonimat.


Barris
Cultura
Societat
Fotografia
Nou Barris

Què en diuen

"Hi ha fotografies d’en Ginés Cuesta sense les quals no es pot explicar la història de Barcelona."

Isabel Segura i Soriano

Isabel Segura i Soriano (Barcelona, 1954), historiadora, investigadora i curadora d’exposicions, especialitzada en història dela fotografia i en el feminisme a Barcelona. Entre els seus llibres publicats relacionats amb la fotografia, hi trobem La modernitat a la Barcelona dels cinquanta: Arquitectura industrial (2010), Barcelona en construcció: 1940-1970 (2017), Carme Garcia: Des del terrat (2018) i Barcelona: Fotògrafes/Fotógrafas (2020).

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català i Castellà
  • Any: 2024
  • Pàgines: 188
  • Coberta: Rústica
  • Format: 16 x 24 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-543-7
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

15.00€

Punts de venda

Dossiers de premsa

Títols relacionats