Rebel·lió: La vaga de lloguers del 1931

Autor/es
Anapurna (il·lustració) i Francisco Sánchez (guió)

Barcelona, 1931, l’any que milers de famílies obreres van deixar de pagar el lloguer. Amb motiu de l’Exposició Universal del 1929, Barcelona va rebre l’arribada massiva de mà d’obra. La ciutat va passar a doblar la població, amb el consegüent problema d’habitatge. Amb la fi de l’Exposició, una crisi cruel va deixar els obrers sense feina. Davant la incapacitat de pagar el preu abusiu dels lloguers, van arribar els desnonaments i la revolta als barris obrers. Barcelona va viure així la primera reivindicació històrica per aconseguir unes condicions dignes en l’habitatge.

Societat
Ciutat
Història
Economia
Lluites veïnals
Habitatge
Exposició

Què en diuen

"Pensant històricament, cal fer present el trajecte que ens porta des de la vaga de lloguers del 1931 fins a 2023. Recordar avui la vaga de lloguers contribueix a avançar en el dret a l’habitatge. Contribueix a fer presents les mobilitzacions, les lluites, que han contribuït a configurar aquesta societat. "

" Sembla mentida que un episodi amb tanta èpica com la vaga de lloguers que va viure Barcelona l’any 1931 sigui tan poc conegut. Ara la vaga reviu al segon volum d’una col·lecció acabada d’estrenar per l’Ajuntament de Barcelona, que porta per nom “Barcelona, Memòria en Vinyetes”. "

"La huelga de alquileres es un episodio importante en la historia de Barcelona, pero muy desconocido por sus gentes. "

Dades tècniques

  • Idioma de publicació: Català
  • Any: 2023
  • Pàgines: 96
  • Coberta: Rústica
  • Format: 16 x 22,7 cm
  • ISBN Ajuntament: 978-84-9156-452-2
  • Distribuïdor Editorial: Xarxa de Llibres

Preu

15.00€

Punts de venda

Punts de venda en línia

Dossiers de premsa

Títols relacionats