Barcelona, ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

..
17/06/2024 - 13:32 h

El còmic barceloní tindrà un protagonisme especial al Festival International de la Bande Dessinée d’Angulema 2025. L’organització de l’esdeveniment, el més important d’Europa i referent mundial, ha escollit Barcelona com a ciutat convidada de la pròxima edició, que tindrà lloc del 29 de gener al 2 de febrer.

La invitació permetrà apropar la feina dels autors de la ciutat a un públic molt especialitzat, format tant per professionals del sector (editors, creadors) com, principalment, per aficionats. La invitació arriba en el marc de la Xarxa de Ciutats de la Literatura de la UNESCO: tant Barcelona com Angulema en formen part, i cada any des de la FIBD s’aprofita per posar en valor el talent i la creativitat literàries dels membres d’aquest prestigiós circuit literari.

Durant el festival, Barcelona disposarà d’un espai al Pavelló UNESCO d’Angulema on, de la mà de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, es presentarà una programació pública representativa del sector del còmic a la ciutat. En el disseny de les activitats es treballarà amb la complicitat de FICOMIC, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. El FIBD, nascut fa mig segle (el 25 de gener del 1974) i que els últims anys ha assolit una xifra de visitants per edició d’unes 200.000 persones, ofereix un extens programa d’activitats amb presentacions de novetats, exposicions, signatures i altres propostes.

Més informació del FIBD, en aquest enllaç.