Barcelona Llibres ofereix lectures gratuïtes

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura, dona suport a la difusió d’activitats impulsades tant pel sector públic com el privat per fer accessible la cultura durant el període de confinament, amb la campanya #LaCulturaTAcompanya. Barcelona Llibres, el web de publicacions de l’Ajuntament de Barcelona, t’ofereix la possibilitat de descarregar llibres de forma gratuïta i també de llegir diverses publicacions des de la plataforma ISSUU. Hi trobareu llibres de temàtiques diferents sobre la nostra ciutat per a tots els públics i, fins i tot, per als infants.

El web de Barcelona Llibres disposa d’un catàleg de llibres per descarregar amb la intenció de posar a disposició de tota la ciutadania el coneixement de la ciutat d’una forma accessible i gratuïta. I aquests dies de confinament, i des de casa, són un bon moment per conèixer el catàleg de publicacions digitals en obert.

Llibres de descàrrega gratuïta

Les publicacions digitals es poden descarregar de forma gratuïta (en format PDF) i reuneixen temàtiques ben diverses: història, arquitectura, urbanisme, literatura, feminisme i governança.

Conèixer com es va desenvolupar el model de cases fàbrica a la nostra ciutat durant la Revolució Industrial, en un llibre minuciós on es recull el registre de més de 125 fàbriques situades a Ciutat Vella, és una de les opcions dels llibres que es poden descarregar.

També hi trobareu temes com la innovació en habitatge en els últims anys a la ciutat de Barcelona, el desenvolupament sostenible i inclusiu de l’àrea del 22@ al Poblenou o l’estudi per a la recuperació del Canal de la Infanta. En relació amb l’urbanisme i l’arquitectura, descobrireu coses tan curioses com les solucions arquitectòniques per integrar espais de nidificació i refugi per a la fauna urbana.

Dins de la memòria històrica, disposem de la col·lecció de llibres que recullen les petjades de les dones en els districtes de la ciutat. Històries i experiències viscudes per les dones dels barris que, amb el seu treball i la seva lluita, han contribuït al desenvolupament social i comunitari de la ciutat de Barcelona.

I de la memòria podeu passar a la literatura, concretament a la creació teatral, ja que podeu llegir el primer volum de les obres teatrals que va escriure el polifacètic Rossend Arús i Arderiu. El creador de la Biblioteca Pública Arús i un dels maçons catalans més famosos també va tenir temps per escriure peces teatrals al final del segle XIX.

Per acabar de completar la varietat temàtica, disposeu de la proposta per a un nou model d’organització a l’Ajuntament de Barcelona, per a les persones a les quals us interessin les noves formes de governança, o bé podeu polir les vostres redaccions amb el llibre d’estil de Joan Solà, convertit ja en un clàssic.

Llibres per visualitzar

Des de la plataforma ISSUU, també teniu l’oportunitat de llegir diversos llibres sencers o bé fer un tast de la majoria de les publicacions del nostre catàleg.

Entre els llibres complets que podeu visualitzar i llegir —sense poder-los descarregar—, també hi trobareu molta diversitat temàtica: les masies que encara sobreviuen a la ciutat, un conte per explicar als vostres infants abans d’anar a dormir, un passeig per conèixer l’Ajuntament de Barcelona per dins o la relació de la figura de Sant Jordi amb la nostra ciutat, entre d’altres.

Més informació