Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona, més a prop de l’alimentació sostenible

L’Ajuntament de Barcelona publica Tothom a taula! Retrats de l’ecosistema alimentari sostenible d’una Barcelona en transformació, amb textos de Jordi Bes Lozano i fotografies de Lucía Herrero. El llibre presenta una trentena d’iniciatives i propostes de caire molt divers, de persones particulars o d’empreses, amb l’esperit transformador dels i de les protagonistes, que ens apropen a un sistema alimentari sostenible i més saludable i que, alhora, ajuda a combatre l’emergència climàtica.

La publicació, dirigida per Álvaro Porro, Amaranta Herrero i Montse Peiron, es pot trobar en llengua catalana i anglesa. També es pot descarregar la versió en línia de manera gratuïta.

Barcelona és un dels grans centres europeus de consum i comercialització alimentària. L’any de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible vol ser una palanca per impulsar una transició que aconsegueixi enfortir les economies locals i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta, uns elements la debilitat dels quals la pandèmia de la covid-19 ha posat encara més de manifest.

Una de les línies de treball de Barcelona com a integrant del Pacte de Milà és visibilitzar i donar suport a la ciutadania que ja està en marxa cap a aquesta transformació, així com animar la resta de la població a treballar conjuntament en aquesta transició per fer possible una alimentació sostenible.

El llibre Tothom a taula! s’estructura en nou capítols:

1. Garantir el dret universal a l’alimentació sostenible i saludable
2. Facilitar l’accés als aliments sostenibles
3. Adoptar dietes saludables
4. Menjar menys carn, i més bona; per nosaltres i pel planeta
5. Promoure relacions justes a la cadena alimentària
6. Cultivar diversitat als camps, a taula i als barris
7. Reduir el malbaratament alimentari i els envasos
8. Crear entorns alimentaris sostenibles i empoderadors
9. Transformar el sistema alimentari amb totes i per a totes

A cada capítol hi coneixem les històries de protagonistes d’iniciatives de la societat civil o de petites o mitjanes empreses, d’experiències educatives o d’estudis del món de la ciència.

Són iniciatives que van des d’horts comunitaris o escoles que eduquen en dieta saludable fins a festivals internacionals de sopes, passant per menjadors comunitaris autogestionats en pro del dret universal a l’alimentació o entitats que denuncien les pràctiques contràries a la salut, la justícia i la sostenibilitat que utilitzen els poders que controlen el sistema alimentari.

En alguns dels capítols també hi trobem aportacions de persones expertes que sumen reflexions a les vivències en primera persona.

Presentació del llibre

El divendres 29 d’octubre, a les 17.30 hores, es presenta la publicació en el marc de l’espai “Terra i gust. Fira de la restauració justa i sostenible” (a la Rambla de Barcelona, davant d’Arts Santa Mònica).

Més informació