Carolina Cobelo: "La residència va ser com una suspensió de l'espai-temps en un lloc somiat"

..
28/11/2023 - 07:00 h

L’últim torn de les residències literàries de Vil·la Joana de 2023 el van ocupar la francesa Violaine Bérot i l’argentina Carolina Cobelo. La segona posava els peus a Barcelona per primer cop, i va quedar fascinada amb la ciutat: “Com a llatinoamericana he de dir que la primera setmana vaig estar literalment tota l’estona bocabadada. Barcelona és una ciutat molt fàcil d’habitar, molt genuïna i amable i sense cap mena d’adversitat. Això per a qualsevol llatinoamericà és, si més no, inversemblant”. Va fer la residència per preparar la seva tercera novel·la, i defineix l’experiència amb les paraules “excepcional, meravellosa i diferent”. Afegeix: “Em va encantar viure en una casa enorme, preciosa, a la manera d’un conte de fades, o de follets, en una muntanya, i veure tots els capvespres reflectits a Montserrat. I el més al·lucinant: viure en un lloc que té l’auràtica d’un museu amb un campanar-rellotge. Va ser una suspensió de l’espai-temps en un lloc somiat”.

L’estada va coincidir amb les festes de la Mercè, fet que encara va fer enlairar més les seves sensacions de la ciutat, ja que, explica, “els esdeveniments culturals populars i tradicionals són els que m’arriben més endins”. També va aprofitar les tres setmanes de residència per conèixer llibreries i descobrir alguns racons de la ciutat de la mà d’escriptores autòctones.

Sobre la novel·la que està escrivint, ens informa que tracta d’un nen que està maleït de tot mal i es troba de sobte en un món altre –liminar potser– amb un home que es diu l’Ocult –un personatge misteriós– que el va guiant per aquest món estrany. Entre tots dos busquen el camí per curar la maledicció del nen, encara que ningú sap del cert quin és el camí o el remei.

Més informació sobre les residències Vil·la Joana, en aquest enllaç.