Dibuixem els barris de la vora del Besòs

Un nou volum de la col·lecció “Barcelona Carnet de Voyage” de l'Ajuntament de Barcelona ja és a les llibreries. És El Besòs, ponts que uneixen, de l'il·lustrador Juan Linares, i amb ell podràs viatjar al llarg del riu, al seu pas per barris de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.

Després de mostrar molts barris de Barcelona, arriba un nou quadern de viatge que té com a eix central el riu Besòs.

L’ha creat el dibuixant Juan Linares i és el resultat de pràcticament dos anys de feina durant els quals va dedicar-se a conèixer a fons les poblacions i barris barcelonins propers al riu, la seva fauna i flora i, evidentment, la seva gent.

El llibre El Besòs, ponts que uneixen està il·lustrat amb aquarel·les acompanyades de petits textos. Hi podem trobar des de paisatges del Rec Comtal, el parc de la Trinitat o del Fòrum, la Casa de les Aigües o el Museu Blau.

També hi ha lloc per les curiositats, per exemple, l’origen del nom del barri de la Verneda, o d’activitats particulars d’alguns dels seus barris, com ara l’equip de criquet de noies de 12 a 18 anys del barri del Besòs i el Maresme.

Tots els dibuixos són imatges que ha plasmat l’autor al passejar per la zona. Ens l’hem d’imaginar acompanyat de la seva bicicleta, un tamboret i les aquarel·les, parlant amb els veïns i observant amb atenció tot el seu entorn. De fet, durant tot el procés ha tingut molt en compte el fet de trepitjar el territori i parlar amb els veïns i les veïnes.

“No és un estudi antropològic.
Vull que la gent que el compri vegi que està treballat
de manera honesta”
(Juan Linares)

La tècnica de l’sketching

L’autor ha fet els dibuixos del llibre a través de l’sketching, una tècnica que aporta frescor als dibuixos ja que són petits esbossos aconseguits després de màxim una hora de feina. Els dibuixos van acompanyats d’anotacions de l’autor, un complement important que enriqueix el llibre.

Col·lecció Carnet de Voyage

El llibre ‘El Besòs, ponts que uneixen’ (2017) es pot trobar en les llibreries habituals i a la llibreria municipal de la Sala Ciutat. Forma part de la col·lecció ‘Barcelona Carnet de Voyage’ de l’Ajuntament de Barcelona. Coneix tots els volums publicats en aquest enllaç.