El Centre LGTBI acull la presentació de “Darrere les persianes” una novel·la gràfica d’Isabel Franc i Rosa Navarro

17/06/2024 - 10:23 h - LGTBI Ajuntament de Barcelona

El dijous 20 de juny a les 18 h, el Centre LGTBI de Barcelona acull l’esperada presentació de  “Darrere les persianes” , una novel·la gràfica que traça un recorregut per la història de les lesbianes a Barcelona. El còmic ha estat escrit per Isabel Franc i il·lustrat per Rosa Navarro, i parteix de la idea original de l’activista LGTBIQA+ Maria Giralt. Es tracta d’un llibre que forma part de la col·lecció “Barcelona Memòria en Vinyetes”, de l’Ajuntament de Barcelona. 

El llibre proposa acompanyar dues estudiants de màster en el seu treball de recerca per la història silenciada i invisibilitzada de les lesbianes.  

Al llarg de la seva investigació, es trobaran amb figures destacades de la Segona República, com Lucía Sánchez Saornil, Irene Polo o Anna M. Martínez Sagi. També descobriran les aberracions del franquista Patronato de Protección a la Mujer i ens revelaran els codis comunicatius de la clandestinitat i la resistència durant la dictadura.  

Amb un llenguatge àgil i unes il·lustracions que recreen fotografies ja icòniques, el cómic recull els testimonis i memòries de les persones que van protagonitzar fites històriques clau en la lluita pels drets de les lesbianes. 

A l’acte de presentació participaran les autores Isabel Franc, escriptora, humorista, professora del Màster de Gènere i Comunicació de l’Universitat Autònoma de Barcelona i guionista del còmic; Rosa Navarro, creativa, bollera convençuda i il·lustradora del còmic i Maria Giralt Castells, directora de GayLesTV i ladiferència.cat, activista pels drets LGTBIQ+ i assessora del còmic. 

La conversa la moderarà Maio Serrasolsas Moreno, artista transfeminista i activista lesbiana, que guia una ruta a peu per diferents espais significatius per la memòria de les lesbianes a Barcelona, inspirada en el còmic.  

També comptarem amb la participació de Javier Rodríguez, comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i d’Andreu Agustín, director del Centre LGTBI de Barcelona, que donarà la benvinguda a l’acte.  

Al finalitzar la presentació, hi haurà un espai per adquirir exemplars del llibre signats per les autores.