‘El més petit de tots’, premiat pel Ministeri de Cultura

‘El més petit de tots’, coeditat per l’Ajuntament de Barcelona i Libros del Zorro Rojo, ha estat premiat pel Ministeri de Cultura i Esport com a tercer millor llibre editat del 2021 en la categoria d’obres generals i de divulgació. El llibre és el primer de la col·lecció infantil “Barcelona Beceroles”.

El Ministeri de Cultura i Esport destaca la publicació per la sobrietat en l’estètica i la seva senzillesa, amb un bon ús de la paleta de colors. El més petit de tots, de Lola Anglada i Sarriera, va ser editat en plena Guerra Civil pel Comissariat de la Propaganda de la Generalitat de Catalunya per inculcar als infants els valors republicans.

Promoció a les fires Liber, de Frankfurt i Leipzig

Els premis no tenen dotació econòmica, però són molt valorats pels editors pel que suposen de reconeixement i prestigi del seu treball editorial, així com per la difusió que comporten. Els llibres premiats seran exposats posteriorment a les fires internacionals del llibre Liber, de Frankfurt i Leipzig. En aquestes dues últimes fires s’exhibeix l’exposició “Best book design from all over the world” (“Llibres més ben editats al món”), concurs internacional la primera edició del qual va començar a la ciutat de Leipzig l’any 1963 i per al qual cada país envia els llibres que guanyen cada any el seu concurs nacional. Després de l’exposició dels llibres a les dues fires alemanyes, les obres queden com a donació al German Book and Type Museum de Leipzig.