Homenatge a Ginés Cuesta i la seva Barcelona fotografiada

El llegat fotogràfic de Ginés Cuesta, el reconegut fotògraf barceloní conegut per capturar la bellesa de la vida quotidiana dels barris de Barcelona, va ser commemorat en una emotiva presentació del seu llibre pòstum, La Barcelona fotografiada de Ginés Cuesta.

15/04/2024 - 10:51 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La presentació va tenir lloc a l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris de l’Espai Via Favència de Nou Barris el 9 d’abril de 2024 i va reunir família, amics, col·laboradors i amants de la fotografia per celebrar l’obra d’aquest artista que va deixar un llegat inesborrable a través de les seves imatges. Isabel Segura, historiadora i autora del llibre, va destacar l’impacte cabdal de l’obra de Cuesta en la història fotogràfica de Barcelona, subratllant-ne la capacitat per capturar la bellesa en cada racó de la ciutat. A més, Jordi Sánchez i Ruiz, president de l’arxiu, va encetar la presentació amb una emotiva actuació musical i va permetre que un assistent a l’acte la clausurés de la mateixa manera.

Memòria gràfica del barri del Verdun

Les imatges recollides en el llibre inclouen una àmplia gamma d’espais, des de la Rambla fins al port, però posen especial èmfasi en la vida del barri del Verdun durant els anys seixanta i la seva transformació al llarg del temps. A través de les seves fotografies, Cuesta va capturar l’essència dels barris i la seva gent, immortalitzant moments únics i paisatges urbans que ara es converteixen en testimoni de la història de la ciutat.

Durant la presentació, es va recordar la dedicació i el compromís de Cuesta amb la seva obra, projectant una cita seva: "Sempre he buscat la bellesa. Si la busques, sempre la trobes. Només cal esperar el moment del dia en què la llum està al teu favor". Aquesta visió va guiar el seu treball i va contribuir a la creació d’un llegat important.

Malgrat la seva partida el maig del 2023, el llegat de Ginés Cuesta perdura a través del seu treball, que ara esdevé objecte d’un merescut homenatge en forma de llibre. La Barcelona fotografiada de Ginés Cuesta no només és una recopilació d’imatges impactants, sinó també un testimoni de la vida i l’obra d’un fotògraf excepcional que mereix un lloc destacat en la història de la fotografia i de Barcelona.

Més informació