Novetats editorials, tallers, itineraris i presentacions a La Setmana del Llibre en Català

Un any més, compartim paradeta amb la Diputació de Barcelona a La Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre al Moll de la Fusta, al mòdul 80-81. Trobareu prop de 60 títols de Barcelona Llibres, amb algunes primícies, com els llibres infantils-juvenils ‘La ciutat del futur’ i ‘Barcelona, la meva ciutat’ o el volum dedicat a l’editorial Juventud en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona.

..
29/08/2023 - 14:35 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

En aquesta ocasió, hem programat tres activitats. La primera és un taller infantil (l’11 de setembre a les 12 h) amb el títol “Construïm la Barcelona del futur”, a càrrec d’Ada Cosidó. Convidem els infants a resoldre aquesta resposta a través d’un trencaclosques gegant. El taller es basa en una de les grans novetats editorials de Barcelona Llibres per a aquesta tardor: La ciutat del futur, un llibre que descriu projectes innovadors d’arreu del món pensats per fer front al canvi climàtic.

També hem organitzat un itinerari el 15 de setembre sobre l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona, basat en l’obra Barcelona, gener de 1939. La caiguda, a càrrec de Mireia Capdevila (documentalista del llibre) i de Francesc Vilanova (autor). Una crònica de la caiguda i l’ocupació de Barcelona a partir de testimonis escrits, documentals i gràfics. Les places per a aquest itinerari, d’una duració aproximada de 90 minuts, ja estan exhaurides.

Dissabte 16 de setembre presentem Fanals nihilistes en la foscor del seny. Ant(i)ologia paraparèmica. Textos de Carles Hac Mor (1974-1994), a cura d’Ester Xargay. Un recull de textos dels llibres publicats i articles en premsa i revistes d’un poeta indescriptible. David Castillo –escriptor i coordinador de la col·lecció Biblioteca secreta, a la qual pertany el llibre– i Ramon Lladó, docent i traductor, parlaran sobre la vida i obra de Carles Hac Mor i llegiran fragments d’alguns dels seus textos.