Propostes de l’oposició al Ple municipal del 27 d’abril

El Plenari municipal del 27 d'abril ha donat llum verda a diverses propostes presentades pels grups de l'oposició, entre les quals destaquen reforçar els recursos humans i materials per assessorar el veïnat de comunitats afectades per la usurpació il·legal d'habitatges, revisar el Catàleg de Patrimoni de la Ciutat i aprovar el Compromís de ciutat per a la cobertura de la ronda de Dalt.

El grup municipal de Ciutadans ha presentat una proposta en què reclamava reforçar els recursos per assessorar els veïns i les veïnes que viuen en comunitats afectades per la usurpació il·legal d’habitatges. La proposta ha sigut aprovada amb els vots favorables del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC, el PP i el regidor no adscrit. La CUP – Capgirem Barcelona s’hi ha oposat, i Barcelona en Comú s’hi ha abstingut.

ERC ha demanat que es revisi el Catàleg de Patrimoni de la Ciutat de Barcelona i que s’impulsin nous instruments per protegir-lo. Aquesta proposta també ha estat aprovada amb els vots favorables de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, el PSC, la CUP – Capgirem Barcelona i del regidor no adscrit, mentre que Ciutadans i el PP s’hi han abstingut.

El PSC ha sol·licitat l’aprovació del Compromís de ciutat per la cobertura de la ronda de Dalt, una proposta que ha tirat endavant amb el suport de tots els grups municipals excepte de Barcelona en Comú, que s’hi ha abstingut.

Al seu torn, el PP ha portat al Plenari una proposta sobre la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau, i el Govern municipal. La pretensió del PP ha estat rebutjada, amb els vots favorables de Ciutadans i el grup proposant, el vot contrari de Barcelona en Comú i la CUP – Capgirem Barcelona i l’abstenció del Grup Municipal Demòcrata, ERC, el PSC i el regidor no adscrit.

El Grup Municipal Demòcrata ha reclamat la dimissió del ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, com a responsable del dispositiu de seguretat de la final de la Copa del Rei de futbol. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, el PSC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit i el rebuig de Ciutadans i del PP.

La CUP – Capgirem Barcelona ha presentat una proposició a favor de la protesta, les mobilitzacions, la desobediència i la resistència activa no-violenta, que considera formes d’expressió legítimes en una democràcia madura. La proposta ha estat aprovada amb el suport de tots els grups menys de Ciutadans, el PSC i el PP, que hi han votat en contra.

El Plenari s’ha acabat amb la lectura de les declaracions institucionals següents:

  • Posició de l’Ajuntament de Barcelona davant la sentència judicial de l’Audiència Provincial de Navarra en l’anomenat cas de La Manada.
  • Barcelona, ciutat lliure de cetacis en captivitat.
  • Condemna absoluta a qualsevol tipus d’agressió i acte vandàlic de caire feixista.

Quan ha acabat el Plenari ordinari, la sessió ha continuat de forma extraordinària per debatre una proposició de l’oposició sobre l’acció del Govern municipal a Ciutat Vella. La proposta ha estat aprovada amb el suport del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC i el PP; el vot contrari de Barcelona en Comú i la CUP – Capgirem Barcelona, i l’abstenció del regidor no adscrit.