'Rebel·lió. La vaga de lloguers de 1931', seleccionat al premi del Llibre Vivent

El còmic de Barcelona Llibres 'Rebel·lió. La vaga de lloguers de 1931' ha estat seleccionat al premi del Llibre Vivent del Departament dels Pirineus Orientals, de l'Occitània francesa. El llibre és us dels llibres triats de la selecció en català per a adolescents de 12 a 15 anys.

..
17/06/2024 - 12:34 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Le Prix du Livre Vivant (premi del Llibre Vivent) permet als professionals del llibre, de l’ensenyament i de la infància promoure obres i autors “valorar una literatura juvenil íntegra i deconstruir les idees preconcebudes dels adults sobre la lectura dels joves”, destaquen les bases del premi d’aquest pla de lectura a les escoles dels Pirineus Orientals francesos.

En aquesta novena edició, l’alumnat llegirà i valorarà la novel·la gràfica Rebel·lió. La vaga de lloguers de 1931, editada per l’Ajuntament de Barcelona, que recorda una part de la història oblidava de la ciutat, quan els obrers que hi han vingut per a construir els pavellons de l’Exposició Universal del 1929 es van quedar sense feina un cop finalitzades les obres i ja no van poder pagar els lloguers. “Aquest fet històric contat en vinyetes ens fa viure la vida difícil d’aquesta gent que fa ressonàncies avui dia amb el que estem vivint”, destaca la ressenya del còmic.

Més informació