Sobre la vida i l'arquitectura, de D. Mackay

Publicat originàriament en anglès pel RIAS, el col·legi d’arquitectes d’Escòcia, ara l’Ajuntament, en col·laboració amb el RIAS i amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, n’edita la versió en català i castellà.

El llibre és el primer volum de la nova col·lecció de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà: Pensant el paisatge, vol aportar reflexions sobre com la qualitat de l’arquitectura i del paisatge urbà influeix en la qualitat de vida dels habitants de la ciutat.

El present volum vol donar a conèixer el pensament sobre l’arquitectura de David Mackay, que sostenia que la ciutat és l’obra d’art més gran de la humanitat; l’arquitectura forma part de les nostres vides i per tant cal respectar-la i tenir-ne cura. Aquest és el darrer llibre de Mackay: la versió anglesa va ser publicada el 2013, però l’edició en català i castellà va quedar aturada per la malaltia i mort de l’autor.  El 2019 l’Institut Municipal del Paisatge Urbà acompleix el desig de David Mackay fent realitat aquesta publicació.

De mare anglesa i pare irlandès, David Mackay va néixer a Eastbourne, Sussex, el dia de Nadal de l’any 1933. Format a Anglaterra, va viure i treballar a Barcelona durant gairebé seixanta anys. El despatx MBM Arquitectes, fundat pels seus socis Oriol Bohigas i Josep Martorell, va esdevenir un dels despatxos d’arquitectura més importants d’Europa. Van contribuir a donar forma a moltes ciutats i van influir de manera decisiva en l’evolució de l’arquitectura i l’urbanisme europeus. David Mackay va morir a Barcelona el 12 de novembre de 2014.

Amb aquesta publicació es vol donar a conèixer el llegat de l’arquitecte David Mackay, no només des del punt de vista de l’home talentós, o de gran creador, també des del seu vessant més humà caracteritzat pel seu respecte i compromís envers la ciutat i els ciutadans, assumint la responsabilitat que té l’arquitecte sobre les vides de les persones i la societat en general.

Si voleu veure el vídeo de l’acte de presentació, cliqueu aquí.