Un estiu a la fresca amb l'Espai Avinyó!

..
05/07/2023 - 12:58 h

Aquest estiu 2023, Nadia Hafid posa la imatge a una programació d’activitats que ens convida a sortir al carrer, anar en bicicleta i passejar per les rambles, mercats i places de la ciutat amb la idea d’intercanviar sabers i memòries a través del menjar, els teixits, les confluències musicals, les paraules i diversos formats d’activacions artístiques “a la fresca”.

Del gra al plat, del cos a la moda

Comencem per apropar al paladar el saber de les espècies i comprendre el seu paper en la construcció d’imaginaris i fets diaspòrics, fent un recorregut que vagi del gra, al condiment alimentari, passant per la cuina i les veus i, finalment, al plat.

Continuem per generar la memòria dels teixits per preguntar-nos quin és l’imaginari diaspòric col·lectiu que serveix d’inspiració a patronistes i estilistes a l’hora de generar els seus dissenys, el circuit de producció de la roba i les aliances que crea la moda entre les diferents diàspores de la ciutat des d’una mirada alternativa.

Confluències musicals

D’una banda, en el marc del cicle ‘Balls · Músiques · Resistències‘, fem un recorregut amb bicicleta per reflexionar sobre la creació artesanal del Sound system, les lògiques de consum de la música itinerant i així retrobar espais per gaudir-les.

D’una altra banda, projectem el llegat musical d’Omara Portuondo rememorant el 25è aniversari del llegendari àlbum Buena Vista Social Club, per connectar amb l’escena musical de la ciutat i reflexionar sobre les realitats que s’interseccionen en la seva vida.

Memòries i ressonàncies a l’espai públic

Continuem escoltant les ‘Ressonàncies’ al carrer i aquesta temporada caminarem per Les Rambles per parlar de les seves transformacions, els seus llocs emblemàtics i la recuperació de la vida des de diverses veus que es poden escoltar a la ciutat.

Finalment, en el marc de la festa de la Mercè 2023, arriba una nova edició de ‘Barxiluna برشلونة : (Des)memòria del passat i present islàmic‘ on us proposem, a través de diversos formats de transmissió oral i d’activació artística, un acte de recuperació simbòlica per mantenir viva i visible la memòria islàmica a l’espai públic de la ciutat.

Ja et pots inscriure!

Tots aquests diàlegs i projeccions, músiques i balls, recorreguts radiofònics i musicals són activitats gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament al correu espaiavinyo@bcn.cat.