Inici / Espai avinyo / Exposicions interculturals / #ÀSIABCN

#ÀSIABCN és una exposició que neix a través d’una pàgina web elaborada per Casa Àsia que ens permetrà conèixer a persones d’origen asiàtic que han decidit fer de Barcelona la ciutat on viure, treballar, aprendre, créixer...

La presència de persones d’origen asiàtic a Barcelona està quantificada en prop de 60.000 persones, que formen part del mosaic del milió sis-cents mil habitants que viuen a la ciutat i que l’enriqueixen.

Amb aquesta exposició buscarem endinsar-nos en la vida de diverses persones per conèixer-ne els orígens, les passions, el dia a dia... i sobretot, per saber com senten i veuen el present i el futur de Barcelona.

Objectius

  1. Evitar la simplificació i els tòpics a l’hora de pensar en Àsia i en la població d’origen asiàtic.
  2. Conèixer històries diverses que tenen un element en comú: viure a cavall entre diverses cultures és una font de riquesa i creativitat.
  3. Fer palès que no podem parlar de persones migrants ni de procés migratori des de la simplificació, sinó que dins de cadascuna d'aquestes idees hi ha múltiples realitats que s'entrecreuen i evolucionen.
  4. Explicar el sentiment de pertinença a Barcelona o als seus diversos barris de totes aquestes persones i la forma en què aquest s'ha desenvolupat i ha evolucionat.

Format

L'exposició consta d'11 plafons verticals de 120 x 80 cm, 8 dels quals són la descripció dels relats que explica el web #ÀSIABCN. Cada un d’aquests 8 plafons està destinat a una persona diferent i recull imatges de la persona protagonista. El text explica la seva història de vida, quines idees i emocions li desperta Barcelona i què pensa sobre el seu futur i el futur col·lectiu.

Vols sol·licitar l'exposició?

Escriu un correu electrònic a espaisinterculturals@bcn.cat

  • #ASIABCN

Comparteix aquest contingut