Inici / Espai avinyo / Exposicions interculturals / Ciutats viscudes. Guia turística sentimental

Guia turística sentimental és un treball elaborat conjuntament amb el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya. 

Aquesta exposició és una guia que recorre 12 ciutats de 9 països diferents. Inicialment es va crear com un recurs web i amb el temps va esdevenir exposició. És una eina útil per als viatgers, ja que hi trobaran el costat més emocional i proper de les ciutats descrites pels seus antics habitants.

Per moltes d’aquestes persones anar a viure a una altra ciutat ha fet deixar enrere moltes vivències en carrers, restaurants, mercats i botigues, que formaven part de la seva vida. “Guia turística sentimental” vol fer visibles les sensacions dels seus protagonistes i recuperar aquest patrimoni personal perquè serveixi per a futurs viatgers.

Objectius

  1. Plasmar una acció intercultural entre persones de diversos orígens localitzades  en diferents cursos de català del  Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, i que han aportat els continguts d’aquesta guia.
  2. Potenciar la riquesa de les migracions i reflectir la diversitat de tipologies migratòries.
  3. Mostrar des d’un punt de vista sentimental diferents ciutats del món, incloent-ne d’Espanya i de Catalunya, que han sigut viscudes per persones que han immigrat a Barcelona.

Format

Consta de 10 plafons per penjar, de 100 cm d’altura x 70 cm d’amplada.

Tots els plafons són verticals excepte el primer, que és la introducció. El material dels plafons és el cartró ploma.

Vols sol·licitar l'exposició?

Escriu un correu electrònic a espaisinterculturals@bcn.cat

Comparteix aquest contingut