Inici / Espai avinyo / Exposicions interculturals / Jove(s) Construint Futur

Les noves generacions de joves viuen en una adaptació constant als nous reptes del seu context, un context en el qual les dificultats no són les mateixes d’ahir.

Així mateix, aquest ha propiciat el naixement de tota una nova generació de projectes de persones que s’impliquen i que cerquen noves formes d’apropament i dotació d’eines a aquests col·lectius de joves.

A través del treball en equip, les dinàmiques de grup i l’ús de pràctiques innovadores, aquestes iniciatives contribueixen a l’assimilació de conceptes relacionats amb la convivència, la diversitat i la projecció d’un futur més equitatiu i just. Aquest és un treball elaborat conjuntament amb Kognitif.

Objectius

  1. Destacar algunes iniciatives en què es treballa per afavorir l’adaptació dels joves al seu context.
  2. Fer que els espectadors puguin conèixer projectes i testimonis on podran veure diverses formes de treballar amb joves i, així mateix, entendre com són les experiències viscudes per aquests mateixos joves.
  3. Donar a conèixer 5 iniciatives de caire participatiu (Emmou // No soc diferent soc un referent // Projecte Rossinyol // Nosaltres els altres).

Format

L’exposició consta de 5 projectes en els quals hi ha dos “retalls” per projecte. Un dels “retalls” està format per un collage de fotografies del projecte i la informació del mateix projecte a partir de les preguntes pensades pel comissariat.

El segon “retall” està dedicat al testimoni d’un jove que hagi participat o estigui participant en el projecte en qüestió. Una fotografia del jove acompanyarà el text corresponent on ens explicarà com ha sigut o és l’experiència, en què li ha servit, quines són les seves dificultats. I com creu que serà el seu futur.

L’exposició consta d’11 plafons d’escuma. El primer, presenta l’exposició i té unes mides de 100 x 130 cm. Uns altres 8 plafons són de 120 x 70 cm, i dos plafons més tenen un format especial: l'un fa 100 x 30 cm i l'altre està format per 3 plafons de 70 x 30 cm que junts componen la mateixa fotografia.

Vols sol·licitar l'exposició?

Escriu un correu electrònic a espaisinterculturals@bcn.cat

Comparteix aquest contingut