Inici / Espai avinyo / Programació / 8M | Dones, art, resistència

Cinefòrum

Us proposem una activitat emmarcada en el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, en format de mostra de curtmetratges dirigits o interpretats per dones palestines on poder així situar l'art cinematogràfic com a forma d'activisme cultural. El visionat voldrà oferir a l'espectador/a un recorregut històric sobre les diverses realitats del poble palestí, així com les diverses formes de navegar el gènere i el propi cos, i l'enorme capacitat de resiliència en vers les repressions socials i polítiques a la que aquest poble està subjecte.

La mostra cinematogràfica anirà acompanyada d'una taula de reflexió per analitzar plegades imaginaris culturals i formes de resistència des de les dones.

Amb la col·laboració de la mostra de cinema Palestina 'Amb Ulls de Dona' i Nazra Palestine Short Festival oferim un recull de 5 propostes audiovisuals: Restored Pictures, una peça dirigida i produïda per Mahassen Nasser-Eldin, The Chair de Laila Abbas, The Bus Driver, un film dirigit per Iyad Alasttal, Bomboné de Rakan Mayasi i Memory of the Land de l'artista visual palestina Samira Badran.

Ponents:

Remma Hammami: professora associada d'antropologia a l'Institut d'Estudis sobre la Dona de la Universitat de Birzeit, on va fundar el programa de postgrau en Gènere i desenvolupament l'any 1998, el primer programa de postgrau en estudis de gènere de la regió. Les seves publicacions tracten qüestions de desenvolupament, política, espacialitat i gènere en el context de Palestina.

Samira Badran: nascuda l'any 1954 a Líbia dins d'una família artística palestina. Va estudiar en el Col·legi de Belles Arts de la Universitat del Caire, i a l'Acadèmia de Belles Arts de Florència. Va ser un membre actiu en l'escena artística palestina a finals dels anys 70. Ha exhibit a Jerusalem, Ramallah, a la Barbacana de Londres, a París, Espanya, en diversos països àrabs, i al Museu de Washington de Dones en les Arts. Actualment resideix a Barcelona.

Conducció:

Diana Al-Rahmoun: professora d'àrab a Blanquerna i ESADE. És investigadora en dissidències sexuals i de gènere en el món àrab islamitzat antic.

 

Dia: dimarts 9 de març

Hora: 18 h

Lloc: Zumzeig Cinema (Carrer de Béjar, 53)

Inscripcions: espaisinterculturals@bcn.cat

Comparteix aquest contingut