Inici / Espai Avinyo / Programació / 8M | La història de la meva vida
09/03/2023
17:15h - 19:45h
Biblioteca Francesca Bonnemaison (C/ de Sant Pere Més Baix, 7)

espaiavinyo@bcn.cat

En el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i de la mà del recentment traduït llibre La història de la meva vida de Sojourner Truth un llibre autobiogràfic de la pròpia autora, reflexionarem, a través d'una conferència, al voltant del terme interseccionalitat; de la seva importància a l'hora de parlar de feminismes i de l'articulació del concepte mateix. Què és i que implica la interseccionalitat? Cap a quines polítiques o redefinicions ens guia el concepte?
 
Sojourner Truth és una de les mares creadores del concepte interseccionalitat. Després de passar gran part de la seva vida com a persona esclavitzada, va esdevenir una potent oradora i va recórrer diferents indrets dels Estats Units exposant les seves idees sobre la justícia i els drets de les dones. És símbol de la resistència i fortalesa.
 
Amb:: 
  • Fares Montaño: filla del senyor Edinson i la senyora Mari. Negra, colombiana, queer i amb l'arrel del seu territori ètnic enganxada al melic. Estudis Afrollatinoamericans de l'ALARI a la Universitat de Harvard. Actualment, revalida estudis en psicologia general a Saint Leo University. Columnista de la Casa Editorial Vive Afro i prologuista del llibre Papiyon Nwa de l'activista haitià Robby Glesile.
  • Micaela Mahi: poeta, artista, activista i fotògrafa. Autora del poemari: Batete, encontrando trozos de identidad i del poemari Negrura.

Comparteix aquest contingut