Inici / Espai avinyo / Programació / Alimentació sostenible | Identitats i sabers diversos

Itinerari

Des d'una perspectiva antropològica es proposa obrir debat al voltant de l'accés a una alimentació justa i culturalment adequada per a tothom. És l'alimentació sostenible sensible a les necessitats alimentàries de totes les identitats culturals presents a la ciutat?

Us convidem a participar d’un itinerari que comptarà amb la participació de projectes agroalimentaris dels quals formen part persones migrades i d’origens diversos, del teixit d'economia social i cooperativa de Sants.

Durant el recorregut, es visitaran diferents espais en què es desenvolupen activitats alimentàries, visibilitzant la importància de les hortes i les llavors en el reconeixement d'identitats i sabers diversos. La confluència de la mirada intercultural, l'antiracisme i la proximitat geogràfica i identitària en les ofertes gastronòmiques de consum responsable, ens ajudaran a enmarcar la reflexió al voltant del model de producció, distribució i consum que volem per alimentar la ciutat.

Amb:

  • Cooperativa Abarka, cooperativa que ofereix un servei de catering de cuina africana i que neix de la necesitat d'autoorganitzar-se com a persones migrants i racialitzades.
  • Cooperativa de Consum La Garrofera de Sants, col·lectiu basat en la cooperació i el voluntarietat mitjançant el consum de productes eco-biològics.
  • Jardins i horts comunitaris de Can Batlló, espai d'intercanvi de coneixements per a la realització personal i col·lectiva on compartir inquietuds per l'agricultura ecològica i la salut de manera assembleària, horitzontal i lúdica.

Col·labora: L'Etnogràfica
 

Dia: dimecres 29 de setembre

Hora: 18.30 h

Lloc: punt de trobada a l'entrada del Recinte de Can Batlló (Gran Via de les Corts Catalanes, 169)

Inscripcions: espaisinterculturals@bcn.cat

Comparteix aquest contingut