Inici / Espai avinyo / Programació / Balla, transgredeix, VOGUE!

Xerrada i taller

La cultura de les ballrooms comença a formar-se els anys vint del segle passat en aquestes sales de ball al barri novaiorquès de Harlem, que es van convertir en espais de trobada i articulació de la comunitat LGTBQ afrodescendent i llatinoamericana de Nova York a través del voguing. Aquest és un estil de dansa underground que pren inspiració estètica de les poses dels i les models de les revistes de moda del  moment, un llenguatge inventat per honorar i reivindicar aquells cossos dissidents que han estat criminalitzats i penalitzats al llarg de la història.

Es tracta d’una forma  d’expressió i un exercici de transgressió que va tenir el seu punt àlgid durant els anys vuitanta i que, des de fa uns quants anys, està revivint en ciutats més properes, com Madrid, o a la mateixa Barcelona.

Apropant-nos al seu sentit i valors originals, us proposem una aproximació a aquesta subcultura de fantasia crítica des d’una vessant conceptual, des dels seus orígens fins l’actualitat, acompanyats de Galaxia Súmac, activista i voguer que ha fet brillar la seva “extravagància” en escenaris com el del Primavera Sound i Jayce Ubetta, ballarí de voguing i waacking. Per tal de poder encarnar la història, la jornada oferirà un taller pràctic de voguing.

Dissabte 13 de juliol, a les 18 h

Nau Bostik (c. de Ferran Turné 1-11)

Places del taller limitades. Inscriu-t’hi a espaisinterculturals@bcn.cat

 

Comparteix aquest contingut