Inici / Espai Avinyo / Programació / Balls · Músiques · Resistències | Bomba Porto-riquenya al Casc Antic
14/07/2022
20:00h
Vestíbul d'El Born CCM

reserveselbornccm@eicub.net

La Bomba és de les primeres músiques i danses autòctones de Puerto Rico, segons la tradició té més de quatre-cents-anys. L'origen d'aquesta música es remunta a les hisendes sucreres de Puerto Rico on les persones esclavitzades van crear aquesta forma d'expressió popular per comunicar-se sense que els patrons sabessin de què parlaven. Com s'han transmès i evolucionat aquestes formes de comunicació? Quin és el paper que juga el "batey" com a espai de trobada i de transmissió de coneixement?
 
Proposem un taller participatiu entorn la Bomba per tal d'aprendre sobre formes de memòria vinculades a aquest ball, per repensar el paper dels carrers, les places i els centres històrics de la ciutat en la seva relació amb la bomba porto-riquenya i per ballar i compartir sabers i experiències.
 
 
Més informació: 
Aquesta activitat és en col·laboració amb El Born CCM, dins del seu programa de mediació comunitària, Bornlab, que enceta el cicle d'activitats públiques "Estar, ballar, 3, 4" amb aquest taller.
 
**Cal reservar l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades de la pàgina web d'El BornCCM o a les taquilles del centre del BornCCM.
 
També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net o al telèfon 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 h a 19 h). 
 
Per a més informació: espaisinterculturals@bcn.cat 
Amb:: 

Caminando en Yubá és una companyia de música i ball, formada per dones, que proposa fer servir la Bomba porto-riquenya com a eina social i artística.

Col·labora:: 

Comparteix aquest contingut