Inici / Espai Avinyo / Programació / Balls · Músiques · Resistències | Músiques “Urbanes”
14/06/2022
19:00h
Sala VOL (Carrer de Sancho d'Àvila, 78)

espaiavinyo@bcn.cat

La "música urbana" és una categoria musical que ha anat guanyant molta popularitat als darrers anys dins l'àmbit musical local. No obstant això, en la indústria anglosaxona hi ha una creixent incomoditat amb el concepte, ja que algunes veus d'artistes i productores la consideren discriminatòria i molt difosa al moment d'etiquetar - o no - a un determinat perfil de músics. Per altra banda, es plantegen lògiques d'invisibilització de gèneres musicals quan posem sota aquesta categoria altres estils amb genealogies, tradicions i contextos històrics específics.
 
Per donar resposta a aquestes i altres qüestions en clau local, us proposem una conversa amb artistes, especialistes, periodistes, productors i programadors d'aquests tipus de músiques, amb l'objectiu d'identificar quines sensacions i ressonàncies hi ha d'aquest debat al nostre context. En acabar, us convidem a una punxada amb DJ.
 
 
*Crèdits d'imatge: Dr. Mackandal
Amb:: 
  • Ken Province AKA Dr. Mackandal. Llibreter, director d'United Minds, promotor cultural i artista multidisciplinari, músic (Mc, productor, cantant) presentador del programa de ràdio La Clau del Matrix.
  • Katarsis.25. Col·lectiu que treballa en la producció d'esdeveniments Afro Queer creant moments des de la música en conjunt amb els grups dissidents a Barcelona. Representant la cultura urbana i underground de la ciutat a través de l'art com a forma d'expressió de la identitat ancestral. Realitzen presentacions de DJ Showcase, animació i actuacions en viu i organització d'esdeveniments. Està format per: Afro Techy (Productor i DJ), Crotchet Fiona (cantant i MC) Mani Tapes (Dj. Mixer), Corbin Akimbo (músic i dissenyador) i Daniel San (programador i coordinador).​
  • Daniella Isamit Morales. La seva investigació explora la noció i la construcció d'identitats, articulant i desarticulant com es compon aquest concepte. Ho fa a través de l'experimentació en matèria sonora. Compta amb un espai de difusió radiofònica a dublab i Ràdio Primavera Sound. És també una de les creadores del col·lectiu Zen55, que explora les formes del nou club. És la persona encarregada del projecte Sin Sync de la sala VOL.
  • Yemi Alaran AKA Uncle Yems. Jove de 27 anys que es dedica a representar i amplificar la cultura africana dins la diàspora espanyola. Cofundador i director gerent del col·lectiu creatiu Voodoo Club, Alaran ha convertit la seva missió a crear espais comunitaris transformadors per a africans i persones racialitzades a la vida nocturna espanyola. A més, és una peça clau en el món de la música espanyola, actuant com a executiu de segell i director d'artista de Voodoo Music i presentador Voodo Club Radio a la Ràdio Primavera Sound.
  • Mista.O. Artista panafricanista organitzador d'esdeveniments i xerrades sobre memòria i història africana membre de l'antic grup West Barna de principis dels anys 2000. A partir del 2012 va iniciar la carrera en solitari.
  • Alice Marthe Owono Eyene AKA Dj Owey. Dj. afroespanyola (Guinea Equatorial-Espanya) establerta a Barcelona, estudiant d'imatge i so, que actualment està posant en pràctica tots els seus coneixements musicals en les sessions que proposa en diverses sales i associacions cannàbiques. Influenciada per diferents gèneres musicals com el dancehall, afrobeats, reggae, afrohouse, trap, soul, funk, house, R&B, hiphop. Forma part de l'equip d'AfroLab Basement.
Dinamitza:: 

Daniel Madjody. Comunicador musical. Va ser promotor del programa musical radiofònic de referència en l'anàlisi descobriment i detecció de talent dins l'escena de músiques urbanes Show Bizness (2008-2017). Des del 2012 col·labora amb mitjans escrits, tant en mitjans digitals White Negrata (2014), Beatburguer (2016), Noisey España (actualment) i Noisey en Español (actualment) com a físics Dovp Magazine (2015). Actualment, és coproductor del programa musical "El Bloque" i ha presentat i dirigit els programes radiofònics eDiggin i El Bloque Radio tots dos de Radio Primavera Sound.

Col·labora:: 

Comparteix aquest contingut