Balls · Músiques · Resistències | Sound system

  • 21/09/2023
  • 17:30 h - 20:00 h
  • Espai Jove La Bàscula (C/ del Foc, 128)
  • Inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat

Un sound system és un sistema de so artesanal que sorgeix als anys 40 a Jamaica, a través dels parlants es generava una mena de festes musicals als carrers o patis que no tenien cap cost i en el qual la comunitat tenia un espai de retrobament i de gaudi. És una manera d'amplificar i compartir la música.

A quines lògiques de construcció i creació artesanal respon el sound system? Quins són els espais de gaudi entorn el so domèstic a la ciutat de Barcelona? Mitjançant una ruta guiada en bicicleta seguida d'una conversa i d'un tast musical, parlarem del paper dels sistemes de so en relació amb la ràdio, dels "xocs de sons", de la música com a mitjà de consum, i escoltarem i gaudirem d'altres perspectives a l'hora d'entendre la música i el so.

Nota: Les places per a la ruta en bicicleta són limitades. Cal inscripció prèvia.

Amb:

  • Pororoca és un sistema de so mòbil de fins a 1920 watts de potència, muntat en dues cargobikes i amb una autonomia de més de 6 hores per a generar so en espais oberts. Va ser construït al taller Clar, al barri del Poble Sec.
  • Azadi Sound System: Alex & George són entusiastes de la música que han passat els últims dos anys construint a mà un sistema de so potent i únic a Barcelona. Inspirats per la rica història de la cultura del Regne Unit, han dedicat incomptables hores i incansables esforços al disseny i la construcció. S'han dedicat a crear una plataforma que és alhora una obra d'art i una eina potent per a l'exploració sònica. Des de la selecció dels millors components fins a l'afinació acurada de cada detall, no s'ha passat per alt cap detall. Ara complet, desitgen compartir la seva creació amb el món.
  • Misha1dem és una cantant canadenca amb arrels jamaicanes. Va créixer amb el Reggae, R&B i Neofunk. Després es va convertir en una artista de poesia tipus Spoken Word. No va ser més tard que va caure a l'escena de la cultura del Sound system i el 2018 es va unir al col·lectiu Purple Rockets. Des de llavors, ha tret alguns senzills com Brutality amb Chalart58, NOT A warzone amb Raggatack i fa poc ha tret el seu primer disc Black & Alive amb La Panchita Records i és productor d'Adala.


Col·labora: