Inici / Espai avinyo / Programació / Conversatori sobre Kuduro

Data: divendres 11 de desembre

Hora: 18 h

Lloc: Plataforma zoom

Inscriu-t'hi a: espaisinterculturals@bcn.cat

El cicle ‘Els divendres de l’Espai Avinyó’ segueix la seva trajectòria amb una nova proposta per posar en reflexió com balls, músiques i resistències conflueixen entre si de la mà del moviment i l'expressió corporal.

Amb el llenguatge que ens brinda el moviment corporal i l’exercici de memòria us proposem una activitat refrescant, en format xerrada, d'una dansa amb molta història que no us deixarà indiferent: el KUDURO.

Més enllà de deixar fluir ritmes a través dels nostres cossos, per què ens interessa presentar-vos aquesta dansa?

Us animem a reflexionar juntes i fer memòria per tal de conèixer els contextos i moviments de resistència que han acompanyat i popularitzat aquest ball i per entendre algunes (re)interpretacions comercials, culturals, racials i de gènere que se’n fa en diversos contextos.

El col·lectiu Ku’ dancin Afrobeatz, des de la seva contribució en educar i sensibilitzar entorn a les definicions de les anomenades “danses urbanes” africanes, ens acostaran al KUDURO, una dansa original d’Angola que ens narra a través del cos, la quotidianitat dels joves d’aquest país amb una forta celebració per la supervivència.

Participants a l'espai de diàleg:

Lídia Martos és educadora social, ballarina i escriptora amb trajectòria en projectes socioeducatius. S'interessa per les pràctiques artístiques com a eina de transformació social, creant a l'any 2014 Ku'dancin Afrobeatz, projecte que actualment codirigeix, i centrant-se en la investigació de l'Azonto. A més, ha escrit per mitjans com Wiriko, ha estat Comissaria del CCAD, dos anys consecutius i actualment treballa també com a dinamitzadora comunitària.

Yissel Rodríguez Alvarado és pedagoga i ballarina. S'inicia a les danses urbanes el 2016 i és des d'abril de l'any 2020 que promou el projecte Ku'dancin Afrobeatz, centrant la seva investigació en danses com el Pantsula o l'Afrohouse. Forma part de l'equip de ballarines de l'artista i compositor afrofuturista Siwo.

Inès-Sybille Vooduness és una ballarina i investigadora de Kuduro i Coupé Décalé. Des del 2018, és promotora del projecte Ku'dancin Afrobeatz. Treballa com a coreògrafa i ballarina de la proposta afrofuturista del cantant Siwo. L'any 2018, va començar el seu projecte en solitari "veu" que parteix de la inquietud de portar el seu procés de descolonització al moviment.

 

Comparteix aquest contingut