Inici / Espai avinyo / Programació / “Descendents”

Data: dijous 17 de desembre

Hora: 18 h

Lloc: Plataforma zoom

Inscriu-t'hi a: espaisinterculturals@bcn.cat

El documental Descendents posa de manifest les diferents formes de discriminació que fills i filles de persones migrants han d’afrontar. Un qüestionament constant que gira entorn a la construcció identitària i que interfereix en diferents àmbits de la seva trajectòria vital. 

Els i les protagonistes d’aquest documental, d'ascendencia africana, asiàtica i llatinoamericana, posen de manifest la discriminació que hi ha al darrera de la sospita identitaria, entre d’altres qüestions com la manca d’accés a una nacionalitat automàtica, tot i haver nascut a l’Estat espanyol. 

Com a resultat de col·lectivitzar aquestes adversitats, se’n deriva la potencialitat d’aquest grup de joves, que s’emmirallen entre ells amb la inquietud de transformar realitats, prendre consciència i a esdevenir motors de canvi. 

De la mà de la conducció de Maria Bouabdellah, youtuber de Canal Malaia, comunicadora i estudiant de Periodisme, us convidem a participar d’un espai de diàleg protagonitzat per tres dels protagonistes del documental i a accedir, posteriorment, al visionat de l’audiovisual.


Participants a l'espai de diàleg:

  • Aisse Macalou. Pedagoga, docent UEC i membre activa de l'associació Moviment Afrobanyolí Social.
  • Fàtima  Hamed Loukili. Titulada tècnica de laboratori de diagnòstic clínic. Actualment estudiant tècnic superior en integració social.
  • Hady Macalou. Futur pedagog, monitor de lleure en una escola i membre actiu de l'associació Moviment Afrobanyolí Social.

Conducció:

  • Maria Bouabdellah, youtuber de Canal Malaia, comunicadora i estudiant de Periodisme.

Activitat amb la col·laboració de SICOM i ENTREPOBLES

“DESCENDENTS” documental de Sicom - Solidaritat i Comunicació i Entrepobles. Dirigit per Judit Aranda i Carlos Collazos. Producció executiva: Josep Cabayol. Producció de SICOM i ENTREPOBLES: Judit Aranda, Maria Lausín, Siscu Baiges, Natalia Riera i Montse Benito. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Música: Jordi Cabayol i la cançó de PINAN 450f i Daura Mangara, “Tu solo dí”. Comunicació: Cine Migrante Barcelona. Web: Pau Domínguez.

Participen: Moviment Afrobanyolí Social, Catàrsia, Ràdio Banyoles, Casal dels Infants, Xarxa 9 Barris Acull, Bar Los Tres Pinos i Coworking Agitación Net.

Comparteix aquest contingut