Inici / Espai avinyo / Programació / ELS (CURT)CIRCUITS DEL SISTEMA: PODEN PERPETUAR LA VIOLÈNCIA MASCLISTA?

Conferència

Al sud d’Europa, les estratègies dels moviments de dones, de les dissidents sexuals i de gènere, i dels moviments feministes, responen a un enfocament ampli del concepte de violències masclistes que va més enllà de les relacions en el si de la parella i de la família.

Des d’aquesta visió àmplia de la violència, els circuits institucionals i legislatius per eradicar la violència masclista afecten de forma diferenciada segons la situació administrativa de les persones que la pateixen. És possible que aquests circuits acabin actuant com a dispositius que perpetuen la violència? Quines altres formes d’anàlisi ens poden permetre acostar-nos a les respostes a la violència masclista? Com la perspectiva intercultural ens apropa a fer visibles els mecanismes de discriminació i les possibles alternatives?

Aquesta proposta ens convida a reflexionar sobre la violència masclista, els circuits institucionals i les respostes col·lectives des d’una perspectiva intercultural.

Ponents

  • Kenza Benzidan: Activista trans* antirracista del Marroc. Treballa amb adolescents i infants per a la sensibilització sobre temes de gènere, sexualitat i antirracisme.
  • Natàlia Zaro: Diplomada en educació social i titulada de postgrau en drets humans, democràcia i conflicte. És feminista i forma part del col·lectiu de dones Malapècora. Especialitzada en abordatge de violències masclistes i treball comunitari.
  • Fatiha El Mouali: Tècnica d'acollida, llicenciada en ciències econòmiques i doctorant a la UAB.

Moderació

  • Patricia González: Jurista feminista integrant del grup Antígona (UAB).       

Presentació

  • Cristina Velásquez: Coordinadora del Programa Barcelona Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Col·laboració

  • Mar Trallero: Vocalia de dones de l’Associació de veïns de Sant Antoni i Espai debat.

 

Dijous 28 de novembre, a les 18.30 h

Espai veïnal Calàbria 66 (c. Calàbria 66)

Amb la col·laboració de la vocalia de dones de l’AVV de Sant Antoni i Espai Debat.

Comparteix aquest contingut