Inici / Espai Avinyo / Programació / Espiritualitats Afroatlàntiques | Tornar-se incommensurable
13/04/2022
18:30h
Periferia Cimarronas (Carrer Cerdanyola 26, baixos)

espaisinterculturals@bcn.cat

"La maledicció que ens ofereix la colonialitat, ens fa creure en la racialització com a principi de vida. Però, estem pensant en la raça i el gènere com a mitologies modernes? Certament, les religions són vaixells i l'espiritualitat és la mar. Té sentit això en què és la llibertat?". Amb aquesta reflexió Castiel Vitorino Brasileiro ens guia per la que serà la segona sessió del cicle Espiritualitats Afroatlàntiques.

En aquesta sessió, de la mà de Castiel, reorientarem les reflexions cap a la sanació i els espais de cures en relació amb el fet espiritual, així com amb la preservació del secret i la memòria. Generarem un espai on redibuixar el que significa conceptes com "cura", "sanació", "transfiguració" i "macumba", entre altres idees.

******

El cicle Espiritualitats Afroatlantiques és un exercici de memòria i de reconeixement de les diàspores afrodescendents de la ciutat. Un cicle que, des de l'autorepresentació de les pròpies comunitats afrodescendents de la ciutat, proposa posar en relleu la dimensió històrica d'aquestes tradicions i espiritualitats, com a estratègia de supervivència i construcció d'identitats vinculades a l'africanitat. Dimensions que continuen sent importants en el context afroatlàntic i caribeny, però també a Barcelona.

*Il·lustració elaborada per La Flor del Tamarindo

Més informació: 

*Les persones que necessiteu alguna mesura d’accessibilitat indiqueu-ho enviant un correu electrònic a activitatsoar@bcn.cat o trucant al 673 931 868 (de 9.00 a 14.00 h) abans del 05/04/2022.

Amb:: 

Castiel Vitorino Brasileiro (1996). Artista, escriptora i psicòloga clínica. Formada a la Universitat Federal do Espírito Santo. Mestra en psicologia clínica per la Universitat Pontifícia Catòlica de São Paulo (PUC-SP). Castiel Vitorino viu la transmutació com a destinació inevitable. Dribla, incorpora i se submergeix a la seva ontologia Bantu. Assumeix la cura com un moment predictible de llibertat. Estudia i construeix espiritualitats i ancestralitats interespecífiques. Va néixer a Fonte Grande. Vitória/Espirito Santo - Brasil. Viu i treballa al planeta Terra.

Dinamitza:: 

Periferia Cimarronas és un espai d'afectivitat política i amor negre. És un projecte d'economia solidària, una cooperativa sostinguda per persones negres, afrodescendents que té la certesa que la cultura és una forma de transformació. Creiem que és viable un espai per imaginar possibles futurs com a comunitat.

Col·labora:: 

Comparteix aquest contingut