Gra, veus i plats

  • 30/09/2023
  • 10:30 h - 14:00 h
  • Cuina comunitària del Mercat de Sant Antoni. Espai fossar, dins de l'Espai veïnal
  • Inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat

Els condiments alimentaris són productes indispensables quan parlem de cuina, ja que aporten sabor als plats i són molt apreciats. Històricament, han tingut molts usos, des de pràctiques curatives a la conservació dels aliments. Entendre aquest món ens ajuda a entendre com ens relacionem amb els sabors i sabers culinaris.

Quins són els imaginaris gastronòmics i diaspòrics que envolten el món de les espècies? Quines són les problemàtiques del que s'entén com a cuina ètnica? Mitjançant un taller de cuina reflexionarem sobre la idea d'identitat cultural alimentària, parlarem de la cuina com espai de memòria i viatjarem per diferents relats culinaris.

*En acabar el taller podrem gaudir del concert de Trikka Massala, on generarem un espai musical i de gaudi.

Lloc: Entrada Manso- Borrell, del mercat de Sant Antoni.

Amb:

  • Trikka Massala és aquell amic amb el qual pots riure a riallades, però alhora tenir una conversa profunda. Es tracta d'un grup musical format al Raval, compost per joves de diferents edats i orígens i amb un fort compromís social, que es pot veure reflectit en la música que componen. Els seus gèneres són el hip hop, el funk i el reggae.
  • Mango+Okra és un col·lectiu global amb seu a Barcelona que crea i somia instal·lacions interseccionals i immersions participatives que exploren els temes de menjar, llar, pertinença i futurs postcolonials. El col·lectiu s'involucra en una recerca radical i una reimaginació dels viatges diaspórics a través de relats culinaris i la documentació de realitats oblidades. És una col·laboració entre Agnes Essonti Luque, Lizette Nin i Roshni Kavate.


Col·labora: