Inici / Espai avinyo / Programació / Memòries oblidades
Taula rodona
 
La possibilitat d'explicar el propi relat constitueix no només un element essencial per a recuperar la memòria, sinó que també és una eina potent per a lluitar contra les imatges estereotipades i discriminadores que sobre determinats grups ens ofereix la història oficial.
 
En aquesta activitat, a través de l’experiència de diversos col·lectius i comunitats de la ciutat, recuperarem capítols de la història que han estat invisibilitzats i que han quedat fora dels relats oficials.
 
Capítols sovint marcats per la discriminació, l’assimilació cultural o la persecució; com l’arribada dels migrants de la resta de l’Estat als anys 60 i el sorgiment del concepte 'xarnego', l’empresonament de més de 1.000 Testimonis de Jehovà per objecció de consciència en època franquista, o les lleis dirigides a criminalitzar i perseguir el poble gitano.​
 
Amb:
 
Samuel García: Músic i mediador comunitari. Director de Carabutsí, on treballa en un projecte comunitari de recuperació de la memòria històrica dels gitanos catalans. 
 
Fernando Marín: Testimoni de Jehovà. Va passar 10 anys en presons franquistes per objecció de consciència.
 
César Martínez: Professor de secundària. Membre de Inter-Acció on col.labora en un projecte de recerca del Patrimoni Immaterial de la Comunitat Gitana de Barcelona. 
 
Montse Santolino: Periodista i responsable de comunicació de Lafede.cat.
 
Condueix:
 

Aida Guillén: Directora de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona.

 
Dijous 20 de juny, 18.30 h
 
Centre Cívic Pati Llimona (carrer Regomir, 3)

 

Comparteix aquest contingut