Inici / Espai avinyo / Programació / Museus (Im)possibles | Un cub blanc al Raval

Xerrada. Visita. Taller

La Col·lecció MACBA està formada per obres creades per artistes catalans, espanyols i internacionals durant un període centrat, principalment, entre el 1960 i l’actualitat. Els fons engloben un ampli ventall de tècniques i materials artístics com la pintura, l’escultura, el dibuix, el collage, l’assemblatge, objectes, instal·lacions i gravacions audiovisuals i sonores, entre altres. 

Tenint en compte les claus de la primera sessió del cicle Museus (Im)possibles us proposem visitar, des d’un altre lloc, la col·lecció permanent del MACBA i preguntar-nos: Quina és la intenció, naturalesa, origen, jerarquia i contraposició dels objectes presentats? Què ens diuen? Per a qui s’han creat? Qui està representat? Com estan representats? Qui fa de narrador/a? Qui escolta (a qui va dirigit)? Què sentim? On estem en la col·lecció?

El cicle Museus (Im)possibles pretén generar diferents espais pedagògics i de reflexió en clau intercultural entre artistes, professionals i personal tècnic vinculat amb la creació artística i gestió cultural de la ciutat, amb l’objectiu de repensar i ampliar, conjuntament, la mirada en relació amb als imaginaris occidentals sobre la diversitat cultural presents en les propostes expositives que ofereixen, sales, centres culturals, equipaments de proximitat i museus.

Amb:

Suset Sánchez: llicenciada en Història de l'Art per la Facultat d'Arts i Lletres de la Universitat de l'Havana. La seva pràctica professional està orientada a la curatela d'art contemporani i la crítica d'art. En l'actualitat, les seves investigacions s'enfoquen en l'estudi historiogràfic de l'agència afrodescendent en l'art cubà i en les representacions de la diàspora africana a les produccions simbòliques del Carib hispà.

Col·labora:

El MACBA.

 

*Cal inscripció prèvia enviant un mail a espaiavinyo@bcn.cat explicant la teva relació amb l'àmbit cultural.

*Places limitades

 

Dia: Xerrada: 17 de juny. Visita a la col·lecció: 18 - 22 de juny. Taller: 22 de juny

Hora: pendent

Lloc: MACBA (Plaça dels Àngels, 1) i transmissió en streaming

Comparteix aquest contingut