Omara

  • 20/07/2023
  • 21:30 h - 23:30 h
  • Casal de Barri Mas Guinardó (Pl. Salvador Riera, 2)
  • Inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat

Coincidint amb el 25è aniversari del llegendari àlbum "Buena Vista Social Club", es va rodar un documental homenatge a la cantant de son cubano i de boleros Omara Portuondo. Un accés sense precedents a la "novia del feeling" en què la diva de 90 anys presumeix, amb una gràcia i elegància úniques, de set dècades com a impulsora de la música afrocubana.

L'Arema Arega, artista cubana multidisciplinar, resident a Barcelona, ens presentarà aquest documental i proposarà, a través de la seva mirada i veu, una conversa sobre què representa Omara Portuondo per a la història de la música caribenya. Com connecta avui dia el seu llegat musical amb l'escena local de les diàspores cubanes de la ciutat? Quines reflexions podem fer al voltant de les realitats que s'interseccionen en el fet de ser una dona afrocubana de la tercera edat en el món de la música?

Més informació

* Fins al 31 de juliol el tram entre Bogatell i Verdaguer quedarà fora de servei. La línia funcionarà amb normalitat de La Pau a Bogatell i de Verdaguer i Trinitat Nova. Més informació.
 

Amb:

Arema Arega és una cantautora, pintora, dissenyadora, productora musical i realitzadora audiovisual cubana d'origen etíop, nascuda a Rússia, que actualment resideix a Barcelona. La seva música és una barreja de gèneres des de les sonoritats tradicionals de la música cubana fins al soul, el jazz, la bossanova i la música electrònica, entre d'altres. Com a cantautora es presenta a guitarra i veu, encara que també la podem trobar acompanyada per formats majors. Guanyadora del VII Premio de Ibermúsicas a la creació de cançons. La seva obra apareix en dues de les Compilacions del projecte Havana Cultura fetes pel Dj. Inglés Gilles Peterson i en dos dels àlbums de l'agrupació alemanya Bahama Soul Club, amb els qui continua col·laborant. The Soundtracks, el seu projecte en solitari, és l'eix de la seva creació musical actual, una banda sonora per a una pel·lícula imaginària.


Col·labora: