Inici / Espai avinyo / Programació / Presentació del procés 'Creació Jove'. Volum 1 Identitats sonores

Dia: dimarts 15 de desembre

Horari: 17 h 

Lloc: https://youtu.be/9mCcBSG_yKw (Emissió de Ràdio Taula #12 طاولة  · Jiser)

El cicle Creació jove és una aposta de l’Espai Avinyó que, en col·laboració amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB),  vol  donar suport i visibilitzar la creació jove de caràcter intercultural i artístic de la ciutat de Barcelona a través de processos promoguts per col·lectius on s’hi hagin generat espais d’autorepresentació jove. 

En aquesta primera edició, Vol. 1 Identitats sonores, ens conectarem amb el programa de ràdio Taula / طاولة ['taw la] de Jiser. Reflexions Mediterrànies i gaudirem de la potencialitat de la ràdio, la qual esdevé en un fil invisible que, des de les diverses sonoritats, posarà en sintonía processos creatius que s’estan donant dins les diferents realitats territorials i temàtiques que travessen les vides d'una part del jovent de la ciutat de Barcelona. 

Dues experiències que coneixerem són:

  • Ludoteca Musical Romaní
  • “Les fora”, grup de teatre feminista interseccional

Participants:

  • Ludoteca musical romaní. Espai musical d'aprenentatge i intercanvi per a infants, joves i adolescents gitanos i no gitanos on els principis metodològics d'aprenentatge responguin a l'estil més tradicional gitano.
  • “Les fora”. Grup de teatre fòrum format per dones racialitzades. El nom ve del llatí fòrum, que al seu torn va donar nom a l'adverbi foras (fora) que significa allò que procedeix de fora, foraster, fora, forà i esquerp.
  • Xarxa de ràdios comunitàries de Barcelona. És un projecte no comercial del programa Cultura Viva de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la comunitat guifi.net /exo.cat de Barcelona. Una comunitat de ràdios que busquen donar-se suport mutu amb recursos infraestructurals comuns i que compta amb un estudi físic (el primer node de la xarxa a Ràdio Fabra) per experimentar i produir continguts radiofònics.
  • Jiser, que significa “pont” en àrab, és una associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona, que té per objectiu la promoció de la creació artística i l’ús de l’art com a eina de transformació social en l’espai mediterrani, a través de la realització d’activitats conjuntes que afavoreixin l’intercanvi i l’apropament entre les diferents realitats artístiques i culturals de la regió.
  • Violeta Ospina. El seu treball és una instauració de narratives i de temporalitats circulars, reciclades i reciclables en altres projectes. En les seves instal·lacions l'espectador és convidat a transitar, a suspendre's i a percebre la simultaneïtat. Forma part de l'equip de l'Associació Jiser i del grup d'experimentació Radio Cava-ret.
     

Comparteix aquest contingut