Inici / Espai Avinyo / Programació / Renéixer: Nega Lucas. Ritual i celebració
27/09/2022
19:00h
Centre Cívic Convent de Sant Agustí (Carrer del Comerç, 36)

espaisinterculturals@bcn.cat

Nega Lucas era cantant, actriu, performer, compositora, periodista, poeta, realitzadora audiovisual i membre fundadora del col·lectiu Tinta Negra. Dibuixava la seva trajectòria a través dels viatges musicals i performatius que realitzava ja des del començament de la seva carrera al Brasil. Nega va construir a una extensa obra en relació amb la música, la poesia, la interpretació, la prosa i l'oralitat.
 
Les amigues i amics de Nega, el col·lectiu Tinta Negra i la seva família musical s'uneixen per a celebrar des de l'amor el seu art i el renaixement en una jornada de música, poesia, audiovisuals i performance creativa.
Amb:: 
 • Luiz Felipe Lucas: creador especialitzat en la tècnica física de Jerzy Grotowski. És membre fundador del col·lectiu Legítima Defesa al Brasil i Tinta Negra a Barcelona.
 • Jabu Morales: compositora, cantaora i percussionista. Va compartir la primera cançó que va compondre Nega, anomenada Moacir. Tenien un llaç afectiu-musical molt pròxim i còmplice.
 • Pedro Bastos João: natural de Brasília (Brasil), llicenciat en música per la universitat de Brasília, i en guitarra i música flamenca a Espanya.
 • Cecilia Debergh: professora de francès, cantant, percussionista. També es dedica a crear ponts entre la música i l'ensenyament d'idiomes.
 • Yolanda Sikara: actriu i cantant formada en teatre musical amb trenta anys d'experiència professional. És membre fundadora del col·lectiu Tinta Negra.
 • Alan Da Silva: artista afro-argentí, multiinstrumentista, productor i compositor. Té dos àlbums editats.
 • Kathy Sey: cantant i actriu formada en teatre musical a l'Escola Superior d'Art Dramàtic EÒLIA. També en dansa contemporània, jazz i hip-hop. Integrant del grup The Sey Sisters. És membre fundadora del col·lectiu Tinta Negra.
 • Silvia Albert Sopale: llicenciada per l'ESAD de Múrcia i pel programa Meisner de Javier Galitó-Cava. Actriu, dramaturga i creadora. És activista i fundadora d'Hibiscus. Organitzadora del Black Barcelona. És membre de t.i.c.t.a.c. i membre fundadora del Col·lectiu Tinta Negra. És impulsora i fundadora de Periferia Cimarronas.
 • Denise Duncan: actriu, dramaturga, directora teatral, guionista i professora d'escriptura. Llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l'Institut del Teatre en Arts Dramàtiques i en Periodisme per la Universitat de Costa Rica. Membre fundadora de La Pulpe Teatre, membre fundadora del col·lectiu Tinta Negra i del Consell Assessor de la revista Acotacions (RESAD 2020).
 • Fernanda Medeiros: cineasta i transfeminista interseccional. Sempre a la recerca de noves històries a explicar. Apassionat del documental i l'art. Amiga d'infància de Nega Lucas, van compartir la vida tant al Brasil com a Barcelona.
 • Kelly Lua: actriu, dramaturga, escriptora. Membre fundadora del col·lectiu Tinta Negra.
 • Maisa Sally-anna Perk: artista polifacètica i organitzadora d'esdeveniments. Co-organitzadora del festival Black Barcelona i membre fundadora del col·lectiu Tinta Negra.
 • Júlio Marks: saxofonista i productor musical, resident a Barcelona des de 2003. El 2018 va fundar el projecte de música electrònica, NUBN, on crea una parceria amb Nega Lucas de cançons originals amb poesies de l'artista.
Col·labora:: 

Comparteix aquest contingut