Inici / Espai avinyo / Programació / Rumb a la rumba. Memòria de la comunitat gitana del carrer de la Cera

Itinerari i espectacle de rumba

La mort del cèlebre cantant Peret l’any 2014 va provocar un enrenou mediàtic que el va coronar com el rei de la rumba catalana, filla dels ritmes cubans i el flamenc, nascuda entre els anys quaranta i cinquanta del segle passat en ple carrer de la Cera. Malgrat el pas del temps, sembla que el seu llegat continua vigent. Però quin va ser el context sociocultural del naixement d’aquest gènere que es va convertir en protagonista de molts envelats? Com va arribar a popularitzar-se tant al llarg de la història?

Aquesta ruta ens acostarà a la història dels gitanos catalans i al naixement de la rumba, partint del casal de barri Folch i Torres, on diferents membres de la comunitat gitana catalana ens explicaran el seu projecte de recuperació de la memòria oral i visual de l’emblemàtic carrer de la Cera d’aleshores.

Desprès, enfilarem camí cap a indrets que configuren la memòria gitana del Raval, una ruta que acabarà amb un sarau molt especial: músics rumbers del carrer de la Cera ens oferiran un espectacle i aprofitaran l’ocasió per explicar-nos alguns dels moviments claus d’aquest ritme trepidant. Rumb a la rumba!

Dimarts 9 de juliol, a les 10 h

Ens trobarem al Casal de barri Folch i Torres (c. Reina Amàlia, 31)

Activitat organitzada conjuntament amb Carabutsí i Inter-Acció.

Comparteix aquest contingut