Inici / Espai avinyo / Programació / Sinfonías del alma

Visita a l’exposició i espai de diàleg

L’Espai Avinyó inaugura exposició pictòrica. Concretament de l’artista afrocatalana Montserrat Anguiano, considerada una de les referents artístiques de la comunitat afrodescendent barcelonina. “Sinfonías  del  alma” és un recull de retrats de diverses dones negres que han esdevingut icones internacionals per la trajectòria de les seves lluites socials i que també han servit de referents per a la  mateixa Montserrat Anguiano.

La Montserrat ens diu que quan va connectar amb la seva negritud va sentir la necessitat de pintar les dones negres per tal de representar les referents que de petita va a trobar a faltar. Per transportar la seva reivindicació artística sobre el cos, l’acte d’inauguració també incorporarà una acció de bodypainting estèticament vinculada amb l’obra exposada.

A fi d’aprofundir sobre el treball de l’artista, perfilarem l’activitat amb un diàleg teatralitzat en el qual Carolina Torres, directora, actriu i performer, encarnarà la figura de la transcendent Frida Kahlo, que conversarà amb la Montserrat per reflexionar sobre les trajectòries de l’una i l’altra, posant el focus d’atenció en la mirada feminista que les caracteritza.

Dimecres 10 de juliol, a les 18.30 h

Espai Avinyó - Llengua i Cultura (c. Avinyó, 52)

Comparteix aquest contingut