Inici / Espai avinyo / Programació / XOCOLATA: DOLÇA TEMPTACIÓ AMB HISTÒRIA AMARGA

Visita guiada

Entre els nombrosos aliments autòctons que el món va obtenir del continent americà, el cacau és probablement un dels més significatius i simbòlics. Fa més de 2.500 anys, el cacau ja era conreat per les poblacions maies a la conca amazònica on tenia un valor ritual. A l’època colonial, la comercialització del cacau va suposar un dels eixos econòmics principals dels espanyols a Amèrica.

Des d’aleshores, per tal d’abastir el consum d’aquest producte tan apreciat (principalment acaparat per països occidentals), la comercialització del cacau ha evolucionat en la creació de monocultius en molts països d’Amèrica Llatina i Àfrica en els quals, paradoxalment, el consum de la xocolata en la seva versió més elaborada és quasi inaccessible.

Per remuntar-nos als orígens del cacau i entendre el que va suposar el seu comerç per als pobles originaris, us recomanem aquesta visita que vol oferir una altra mirada a la història de la xocolata, i que anirà a càrrec de l'Associació Antropologies.

Dimecres 9 d’octubre a les 10.30 h

Museu de la Xocolata (c. Comerç, 36)

Comparteix aquest contingut