Inici / Espai Avinyo / Recursos / Ressonàncies | Sants

Ressonàncies | Sants

 
‘Ressonàncies’, el nou format de creació radiofònica de l’Espai Avinyó, arriba a Sants-Montjuïc per activar diàlegs interculturals al voltant del cooperativisme, espai públic, espiritualitats, balls, músiques, art i literatura. 
 
‘Ressonàncies’ s'emet per primera vegada el 10 de febrer de 2022, des de la sala de cinema de la cooperativa ZumZeig, col·laborant amb la XRCB i amb les amfitriones del podcast: Mercedes Saya, Oyidiya Oji Palino i Marta Huanling Pascual, del col·lectiu Catàrsia. Aquesta és una proposta que servirà d’altaveu de sabers, debats i expressions artístiques que estan promovent diverses iniciatives comunitàries i que ens conviden a repensar la ciutat i els nostres barris en clau intercultural. 
 
En la seva itinerància pels diversos territoris de Barcelona, 'Ressonàncies | Sants' presenta aquesta vegada dues seccions: una (Ràdio)grafia de barri i una agenda intercultural del districte, on us convidem a una passejada per les cooperatives de Sants amb entrevistes a peu de carrer, i també, recomanacions al voltant de les dates importants d'aquesta temporada. 
 
Destaquem aquí quatre moments pels oients, on participen diferents veus de veïns i veïnes dels barris del districte:
 
  • L’entrevista a Juan Candela, membre de La Ciutat Invisible i de Coòpolis (vinculat a Can Batlló), on parlem sobre cooperativisme, processos de gentrificació i la lluita pel dret a l’habitatge digne als barris de Sants.
  • El mapeig de cooperatives del teixit social i cultural i la Mercedes Saya anomenant a Abarka Càtering, Foc i t.i.c.t.a.c. A més de l’entrevista a Elizabeth Montero, il·lustradora i cofundadora de Periferia Cimarronas, que ens convida a participar d’aquest projecte cultural, artístic i afrocentrat, al barri de Sants-Badal.
  • Fran Arce, veí de Sants, ens recorda que al febrer és carnaval a Abya Yala i ens parla sobre els caporales i el carnestoltes d’Oruro a Bolívia, a propòsit dels grups de dansa que es reuneixen a practicar per al carnestoltes al Parc de l’Espanya Industrial a Sants, grups que ballen altres danses ancestrals, d’origen afro com la saya i d’origen aymara, com el tinku.
  • Pensant en el 21FDia Internacional de la Llengua Materna, escoltem a Patricia del Razo (actriu, fandanguera i veïna de Sants), que ens recomana un so jarocho: ‘El Bajalú’ una versió del grup Mono Blanco. Mentre que Elizabeth Montero ens recomana la novel·la ‘Chapeo’ de Johan Mijail.
  • Com a recomanacions des de la paraula escrita per al 21M, Dia Mundial de la poesia i Dia Internacional per a l’eliminació de la discriminació racial, escoltem a Guadalupe Bagazo, veïna de Poble-Sec que ens explica sobre la revista Desde el margen del col·lectiu t.i.c t.a.c, ubicat a Font de la Guatlla; i Paloma Chen, ens comparteix ‘Invocación a las mayorías silenciosas’.
'Ressonàncies' des de la sala de cinema de la cooperativa ZumZeig

Comparteix aquest contingut