Inici / Espai Avinyo / Recursos / Visitem l’Església Evangèlica Protestant Barcelona-Centre

Visitem l’Església Evangèlica Protestant Barcelona-Centre

Sabíeu que les esglésies protestants són les que tenen més llocs de culte a Barcelona després de l’Església Catòlica? L’Església Protestant Barcelona-Centre es funda al s.XIX i és una de les institucions més representatives del protestantisme històric a Catalunya. De la mà d’una de les poques pastores ordenades a Catalunya, vam conèixer els conceptes de la reforma luterana, la gran diversitat interna d’aquesta tradició religiosa i la situació del cristianisme evangèlic a la nostra ciutat.
 
El dimarts 13 de març de 2018 vam visitar l'Església Protestant Barcelona-Centre de la mà de Marta López, una de les poques pastores ordenades a Catalunya. Amb motiu dels cinc-cents anys de la reforma de Luter, l'Espai Avinyó i l'Oficina d'Afers Religiosos vam preparar una visita per acostar-nos a una religió, tan propera i a la vegada tan desconeguda, com és el cristianisme protestant.
 
López ens va explicar que la seva Església Protestant Barcelona-Centre és de la branca metodista (d'origen anglicà) i és una església progressista i ecumènica oberta al diàleg interreligiós. En les seves paraules, "El metodisme busca la justícia pels dèbils, però sobretot la justícia social. I una ciutadania que estigui alfabetitzada. El primer que feia un missioner metodista quan arribava a un lloc no era obrir una església, era obrir una escola".
 
 
 
 
 

Comparteix aquest contingut