Inici / Estrategia bcn antirumors / Catàleg d'Activitats Antirumors / Ho fem rimant
Tema principal: 
Imaginaris i percepcions
Tipologia d’activitat: 
Taller de hip-hop
Descripció de l'activitat: 
Activitat pensada i liderada pels joves del barri de Trinitat Vella, articulats al voltant de La Crew. Aquesta activitat presenta el hip-hop des de la vessant del rap i el trap com a mètode per generar un diàleg sobre els prejudicis, fake news i els rumors. Amb aquesta iniciativa es tracta no només de promoure un diàleg sobre què entenem per diversitats i comunitat, sinó que també es vol fer-ho amb fer a través d’una metodologia atractiva, lúdica i dinàmica per posar en qüestió el discurs imperant sobre joves, immigració, LGBTIQ i feminismes. 
 
Durant l’activitat es compartiran alguns exemples de creacions realitzades per mc's o grups de rap d'origen divers, com a mostra de la riquesa interseccional d'aquest gènere i es visibilitzaran referents musicals d’altres contextos (com Nord d’Àfrica i d’Orient Mitjà). A través d’analitzar rimes i exemples, els joves composaran les seves pròpies lletres que després es compartiran amb la resta del grup. 
Públic destinatari: 
Joves
Nombre de participants: 
Mínim: 15 persones
Màxim: 30 persones
Durada: 

Activitat: 2 sessions de 2 hores de durada cada una. Total del taller 4 hores.

Equipament necessari: 
Sala gran (aula diàfana).
Equip de so amb altaveus i a ser possible micròfons.
Ordinador, projector i connexió a internet.
Material que aporta l’entitat contractada: 
Paper, retoladors i paper tipus post-it .
Ordinador portàtil (si és necessari).
Personal: 

Marc Pèrez “Sir Veneno”: Director i monitor de lleure educatiu, referent dels projectes Rap Kids i Cara&Crew, grup de rap infantil de la biblioteca de la Trinitat Vella i de la Sala Jove de la Trinitat Vella respectivament.

Aïda Durnes: Poetessa i compositora, integrant del projecte socioeducatiu Cara&Crew de la Sala Jove de la Trinitat Vella.

Dades de l’entitat: 

Fundació Pere Tarrés 

www.peretarres.org

 

Accés directe a totes les activitats

Comparteix aquest contingut