Inici / Estrategia bcn antirumors / Catàleg d'Activitats Antirumors / Moure la memòria
Tema principal: 
Imaginaris i percepcions
Tipologia d’activitat: 
Taller de creació artística
Descripció de l'activitat: 
El taller entén la memòria històrica de la ciutat com un poliedre format a partir de múltiples i diverses vivències. Amb l’objectiu de crear nous relats de la memòria històrica, partirem de creacions artístiques i etnogràfiques que incorporin sabers i experiències invisibilitzades de persones racialitzades (dones, persones LGTBIQ, racialitzades, infants, amb capacitats funcionals no normalitzades...).   
 
El taller incorpora tres eixos fonamentals per construir aquesta memòria que són el moviment corporal a partir de la dansa, el relat de les pròpies històries de vida i migració en relació al barri i la ciutat a través de dinàmiques artístiques, i les sonoritats diferents que ens remeten a contextos socials, geogràfics, polítics i culturals específics. Al taller cada persona escollirà una cançó i explicarà quines són les seves memòries individuals i col·lectives. 
Públic destinatari: 
Gent gran
Nombre de participants: 
Mínim: 10 persones.
Màxim: 30 persones.
Durada: 
Durada de l’activitat: 3 hores 
Temps de preparació, muntatge i desmuntatge de l’activitat: 30 minuts de muntatge i 30 minuts per desmuntatge. 
Observacions: 

Cal dur roba còmoda. L’activitat és adient per a casals de gent gran, casals de barri, grups de dones, comissions de memòria història, associacions de veïns i de veïnes, etc.

Equipament necessari: 

Una sala gran, equip de so i si és possible connexió a Internet.

Material que aporta l’entitat contractada: 
Tot el material fungible per a la realització de l’activitat, la música i la càmera de fotos per la documentació de la sessió i del contingut. 
Les cançons i relats generats durant el taller Moure’ns, contar i cantar es publicaran a un blog, per contribuir a crear nous relats de la memòria històrica de la ciutat a partir de sabers i experiències minoritzades.   
Personal: 

2 facilitadores

Dades de l’entitat: 
Lo Relacional

Accés directe a totes les activitats

Comparteix aquest contingut