Inici / Estrategia bcn antirumors / Catàleg d'Activitats Antirumors / Mustafà és al replà
Tema principal: 
Racisme i discriminació
Imaginaris i percepcions
Tipologia d’activitat: 
Teatre fòrum
Descripció de l'activitat: 

El teatre fòrum és una peça de teatre i debat que a través de l’obra En Mustafà és al replà ens servirà de base per informar i sensibilitzar sobre el racisme subtil. L’activitat busca la presentació d’escenes quotidianes per posar sobre la llum com opera el racisme en relació a certs col·lectius. Posteriorment, es genera un debat amb el públic sobre la situació que es planteja a l’obra per trobar-hi possibles solucions.

L’obra està dirigida per Jordi Forcadas i interpretada per cinc actors/ actrius (segons disponibilitat): Judit Saula, Holga Pallejà, Marina Getino, Laura González, Alí Hamidou, Lluís Cases i Eduard Benito. 

Sinopsi:
 
En una comunitat de veïns trobem un problema que ens afecta a totes i tots. Tot i que sembla que hi ha una convivència aparentment normal, davant certs interessos sorgeixen conflictes, a través dels quals aniran aflorant actituds discriminadores envers algunes persones. Això crea una barrera comunicativa i una distància que fa impossible trobar una solució conjunta.
 
Públic destinatari: 
Públic en general
Nombre de participants: 

Mínim: 50 persones

Màxim: 200 persones

Durada: 

Activitat: entre 1,5 hores i 2 hores, segons debat.

Temps de preparació, muntatge: 15 minuts.

Desmuntatge: 10 minuts

Observacions: 

Obra de teatre molt versàtil, que s'adapta a molts espais. No obstant, el debat posterior a la representació funciona millor en espais tancats, ja que en aquells espais oberts a les persones els hi costa més opinar i se senten més exposades.

Equipament necessari: 

Si es fes en un espai a l'aire lliure, s'ha de disposar d'un equip de so complet: taula de so, cinc micròfons de diadema sense fils i un micròfon de mà sense fils.

Material que aporta l’entitat contractada: 

Escenografia completa i transport.

Personal: 

Cinc actors o actrius i un dinamitzador/a.

Dades de l’entitat: 

Forn de Teatre Pa'tothom

www.patothom.org

Accés directe a totes les activitats

Comparteix aquest contingut