Inici / Estrategia bcn antirumors / Catàleg d'Activitats Antirumors / Recepta antirumors
Tema principal: 
Imaginaris i percepcions
Tipologia d’activitat: 
Activitat de carrer
Descripció de l'activitat: 

L’activitat pretén interaccionar amb la ciutadania sobre pensaments, actituds i pràctiques que reconeguin i coneguin la diversitat cultural de la ciutat com a un fet a fi de construir plegades una ciutat compartida, plural i diversa.

Dues persones dinamitzadores vestides amb davantals, conviden als vianants a apropar-se a la “paradeta” on hi ha un seguit d’ingredients ficticis, per elaborar el seu propi còctel Antirumors. Inicialment fa una tria a cegues, sense saber quin ingredient simbolitza cada color.

Un cop triats se li ensenya el llibre d’ingredients (estereotips, por, hostilitat, reflexió, diàleg, pensament crític, etc.) i aleshores pot fer els canvis que consideri per tal d’elaborar la seva pròpia recepta antirumors que simbòlicament finalitza barrejant tots els ingredients a una coctelera.

Finalment se li dona a la persona participant un caramel amb diferents colors, simbolitzant la recepta de les bones relacions interculturals.

Públic destinatari: 
Públic en general
Nombre de participants: 

Donat que es tracta d’una activitat de carrer, no hi ha un número mínim però ha de ser un lloc força transitat per la ciutadania.

Durada: 

Durada de l’activitat: 3 hores màxim

Temps de preparació, muntatge i desmuntatge de l’activitat: L’activitat necessita d’uns 20 minuts de muntatge i uns altres 20 minuts de desmuntatge.

Observacions: 

La paradeta s’ha d’instal·lar en un lloc visible i de pas. És una activitat de carrer, idònia per a mostres, festes, escoles, etc.

L'activitat està disponible de dilluns a divendres.

Equipament necessari: 

---

Material que aporta l’entitat contractada: 

L’Institut Diversitas aporta un petit stand amb un cartell senyalitzador de l’activitat, els materials per fer la dinàmica i els caramels.

 

 

Personal: 

Dues persones dinamitzadores

Dades de l’entitat: 

Institut Diversitas

www.institutdiversitas.org

Accés directe a totes les activitats

Comparteix aquest contingut