Migrantour Barcelona, explorant els mons de Barcelona

 

Migrantour Barcelona pretén abordar la interculturalitat de la nostra ciutat amb una visió local i internacional a través de guies que expliquen la seva cultura i la seva història durant el recorregut. La migració és un concepte global que recorre la història de la humanitat i és un eix de canvi a les nostres ciutats.

Objectius
  • Descobreix la cara més desconeguda de Barcelona, social, intercultural i activista a través de la història de la persona dinamitzadora.
  • Reflexiona sobre la vigència del racisme, el colonialisme, la desigualtat...
Descripció i desenvolupament

En un dels barris més estigmatitzats de la ciutat, el Raval, sovint titllat de barri de delinqüència i desigualtat, es presenta Migrantour, un exemple d'organització veïnal, lluita antiracista i moviments activistes. Una ciutat amb més de 179 nacionalitats, segons l'Informe Estadístic de l'Ajuntament del 2019, o les 300 llengües que es parlen a la comunitat, segons l'ONG Linguapax. En definitiva, una infinitat de maneres de veure i viure el nostre món i les nostres vides.

El projecte és promogut per la cooperativa Nexes Interculturals, que treballa creant connexions i xarxes en l'àmbit local i internacional, reforçant l'impacte dels projectes col·lectius. Estan compromesos amb l'aprenentatge intercultural, la participació activa, la democràcia, els drets humans, la cooperació internacional i la lluita contra l'exclusió social, per establir les bases d'un canvi social sostenible.

Nombre de participants

Màxim: 20 persones. En cas de més persones es poden fer dos grups sense limitació. Podem fer diversos tours simultanis.

Observacions

Adaptem el tour a les necessitats del grup ja sigui per edat, coneixement de la ciutat o nivell de llengua. Cada tour és diferent i adaptat al grup per garantir la millor experiència possible.

Material que aporta l’entitat contractada

Des de Nexes posem el micròfon i l’acompanyant.

Personal

1 per 20 persones màxim, legalment no es pot fer un tour amb un grup major de 20 persones, en aquest cas calen 2 acompanyants.

Dades de l'entitat
Tema principal
Racisme i discriminació
Tipologia d'activitat
Activitat de carrer
Públic destinatari
Educadors i educadores
Gent gran
Infants
Joves
Persones adultes
Públic en general
Durada

Durada de l’activitat: 2 hores.

Més informació
Sol·licita l'activitat

Torna al catàleg