Inici / Formacio intercultural / Formacions interculturals i antirumors / Formació Antirumors: una proposta intercultural d’anàlisi i acció envers els rumors i les narratives discriminatòries

La formació té per objectiu aprofundir en els imaginaris sobre diversitat cultural propis de contextos occidentals, i la seva construcció històrica, per entendre com operen i legitimen les desigualtats estructurals. I pretén donar eines tant per identificar els processos de creació de rumors, estereotips i prejudicis, com per fer una anàlisi crítica de les narratives discriminatòries i els rumors basats en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural.

A més, la formació també convida a pensar estratègies de creació i amplificació de narratives alternatives i a conèixer propostes de transformació col·lectiva.

El curs combina la teoria i la pràctica i incorpora metodologies participatives i vivencials per explorar com interseccionen els diferents sistemes d’opressió.

Durada de la formació: 20 hores (5 sessions de 4 hores).

Poden realitzar-la persones que exerceixen la seva activitat a la ciutat de Barcelona; personal tècnic i voluntari d’entitats, serveis i equipaments i persones a títol individual.

Grup matí:

Dilluns 18 i 25 de novembre i 2, 9 i 16 de desembre, de 10 h a 14 h.

Centre Cívic Besòs: Rambla de Prim, 87, 08019 Barcelona.

Grup tarda:

Dimecres 20 i 27 de novembre i 4, 11 i 18 de desembre, de 16 h a 20 h.

Casal de Barri Besòs: C/ Cristóbal de Moura, 232, 08019 Barcelona.

Cal fer la preinscripció abans de l’11 de novembre.

Fes la preinscripció aquí.

  • Formació antirumors
Documents relacionats: 

Comparteix aquest contingut