Inici / Noticia / 8a edició del projecte ‘Microhistorias Migrantes’

8a edició del projecte ‘Microhistorias Migrantes’

Un projecte que qüestiona els discursos hegemònics sobre la migració i polititza les emocions des d'una perspectiva intercultural i decolonial.

La Quinta Pata, membre de la Xarxa BCN Antirumors, presenta la 8a edició del projecte ‘Microhistorias Migrantes’ el dijous 3 d'octubre al Centre Cívic El Sortidor.

Ser autors de la pròpia migració i poetitzar la pròpia diàspora, permet resignificar la pròpia història i deconstruir l’alteritat descrita pels discursos oficials. Admet alhora reelaborar “la història” de la migració, a través de microhistòries, perquè si és que existeix aquesta gran història, estem convençudes que està composta de moltes microhistòries úniques i diverses, narrades de manera col·lectiva.

A través del relat d’històries personals, íntimes i reals es visibilitzen el racisme i el masclisme que travessen els cossos migrats en l’espai públic de Barcelona i es posa en relleu quines són les estratègies que utilitzen les persones migrades per resistir aquestes violències. Els resultats del mapatge col·lectiu es registren audiovisualment i es geocalitzen en el mapa de la ciutat.

Per començar aquest nou cicle, la gestoria cultural, La Quinta Pata, amb la col·laboració de la Xarxa BCN Antirumors, vol compartir alguns dels relats migrants dels últims anys i amb ells qüestionar els discursos hegemònics, visibilitzar els racismes i micromasclismes que travessen els cossos migrats a Barcelona i les estratègies de resistència.

Apropeu-vos a compartir històries i processos de subjectivitats apoderades, resilients que construeixen resistència des dels marges.

El dijous 3 d’octubre a les 19:30 h

Al Centre Cívic El Sortidor (Plaça del Sortidor, 12)

Comparteix aquest contingut