Inici / Noticia / Alleugeriu el confinament amb els materials impulsats pel Programa BCN Interculturalitat!

Alleugeriu el confinament amb els materials impulsats pel Programa BCN Interculturalitat!

Per tal de fer una mica més amena la quarantena i per aprofitar al màxim aquest període, us proposem escoltar els podcasts del nostre canal d’ivoox.

Al canal de l’Espai Avinyó teniu a la vostra disposició les taules rodones que han tingut lloc en el marc de la programació trimestral d’activitats culturals. Per exemple, podeu escoltar tots els àudios del cicle l’Educació intercultural en diàleg, per saber què en pensen les famílies, el professorat i l’alumnat sobre l’aplicació de la perspectiva intercultural a les escoles.

També us animem a escoltar els podcasts del Cicle ‘Mirades Crítiques’, organitzat pel grup de formació de la Xarxa BCN Antirumors, amb l’objectiu de revisar de forma crítica conceptes, enfocaments i metodologies que incideixen en les formes d’aplicar i d’entendre la interculturalitat. Fins ara, el cicle ha comptat amb tres sessions:

  • Desmuntant la islamofòbia als barris, un diàleg crític amb Diana Al-Rahmoun, Fàtima Taleb, Mohamed Ait Abou i Mostafà Shaimi amb la dinamització de Uassima Boutaliss. Davant la manifestació contemporània de la islamofòbia, es comparteixen coneixements per identificar-la i pensar conjuntament estratègies a escala comunitària per posar en pràctica.
  • Eines i estratègies per treballar des d’una mirada interseccional el racisme i LGTBIfòbia en un context de diversitat, dinamitzada per Cari McCay Jones, treballadora social, mediadora familiar i activista feminista antirracista, proposa debatre i reflexionar al voltant de dues qüestions centrals: Com interactuen la raça, el sexe i el gènere en la vida de les persones LGTBI? Quines estratègies ens poden servir per identificar i treballar alhora el racisme i la LGTBIfòbia?
  • Eines metodològiques per treballar les memòries migrants al barri, a càrrec d’Anyely Marín, investigadora militant i codinamitzadora de Critical Días, que ens proposa les següents reflexions i qüestions en relació als esforços per configurar una memòria històrica als barris: De quina manera les polítiques i iniciatives de promoció de la memòria local recullen i amplifiquen les experiències de les persones migrades? Com configurar nous imaginaris que nodreixin el teixit comunitari, la complicitat i els espais de lluita a partir de les experiències interculturals veïnals?

Si voleu aprofundir-ne més, podeu consultar la resta de materials del cicle ‘Mirades Crítiques’ a través del nostre padlet.

Un altre dels podcasts de la nostra llista és el del Curs de Periodisme Intercultural #ComuniCanvi, organitzat per l’Associació Intercultural Llatins/es per Catalunya i l’Agència Intercultural ITACAT, amb la col·laboració del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors. L’edició del 2019 va tenir com a objectiu descobrir les narratives i visions alternatives que es poden construir en l’àmbit del periodisme per a contrarestar el discurs d’odi i les pràctiques que fomenten el creixement del racisme a través de narratives que fomenten la xenofòbia i la islamofòbia.

Finalment, us recomanem escoltar els podcasts del cicle Interculturalitat LGTBI. Diàlegs per a una memòria plural, organitzat pel Centre LGTBI de Barcelona amb la col·laboració del Programa BCN Interculturalitat amb l’objectiu d’avançar en la construcció d’una memòria plural que incorpori una mirada intercultural i visibilitzi aquest col·lectiu, principalment en el context de la ciutat. Aquest cicle estava programat del febrer a l’abril, però atenent a les directrius actuals, s’han hagut de suspendre totes les activitats. Considereu que les activitats que falten es tornaran a programar tan aviat com la situació actual canviï.

Comparteix aquest contingut